24/02/2011

Roden els patins Homenatge a Raimon Panikkar Madí reapareix

2 min

Blanes acull des d'avui fins diumenge la cita de més nivell i emoció del món de l'hoquei patins en l'àmbit dels clubs, la Copa del Rei. Sempre té més prestigi una Copa d'Europa, però atenent el domini català d'aquest esport (18 lligues europees de les últimes 19 per a clubs de l'OK Lliga, 16 de les 19 per a clubs catalans) i igualant els nivells d'emoció que suposa una final a vuit, veure en competició a tot o res els vuit millors de l'OK Lliga és el millor aparador d'aquest esport. Aquest ja tradicional llarg cap de setmana de febrer s'ha convertit en una de les grans cites del calendari esportiu. Sobretot del català.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

S is mesos després de la seva mort, el filòsof i teòleg català Raimon Pannikar rep avui un homenatge amb tots els honors a la ciutat on va néixer. El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona acollirà un acte que -encapçalat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu- repassarà la trajectòria intel·lectual i humana del personatge, que va morir al poble on vivia, Tavertet (Osona), el 26 d'agost passat. Hi intervindran Xavier Melloni (facultat de teologia de Catalunya), Jordi Pigem (Universitat de Barcelona), Amador Vega (Universitat Pompeu Fabra), Joseph Prabhu (Universitat de Califòrnia) i Milena Carrara (Fundació Vivarium-Raimon Panikkar), així com la seva germana Mercè Panikkar i les seguidores de la seva obra M. Àngels Simon i Montserrat Farré. L'homenatge comptarà amb les actuacions musicals del mestre Jordi Savall i Montserrat Figueras, i dels intèrprets de cítara i violí Griselda Cos i Bhakti Das.

D avid Madí torna a l'escenari polític, però només per una estona. Aquest matí farà de teloner de la intervenció del portaveu i secretari del Govern, Francesc Homs, en el marc de l'esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya. Madí està oficialment retirat de l'activitat política i ara es dedica al sector privat, però la seva presència ha aixecat una notable expectació mediàtica. Amb Homs l'uneix una amistat personal de fa molts anys i el que digui o deixi de dir l'exsecretari de comunicació de CDC no passarà desapercebut als mitjans, perquè sol ser un home de paraules ben esmolades.

stats