25/05/2012

Roser, com m'enrecordo de tu...

2 min

La representant del Regne d'Espanya al Festival d'Eurovisió, Pastora Soler, ha fet unes declaracions al programa La nit en blanc , d'ABC Punto Radio, que ahir recollien alguns diaris. "TVE m'ha demanat que no guanyi Eurovisió perquè no té diners per organitzar el Festival de l'any que ve".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Perquè tinc un gran sentit del deure amb tots vostès, acabo d'escoltar la cançó que no hauria de guanyar. Es diu Quédate conmigo i és una balada d'aquestes que comencen amb veu desganada i acaben amb esgarip. Per al meu gust, seria menys dolorós escoltar un aquelarre. Pel que fa a la lletra, conté tots els camps obligatoris. " Perdona cada lágrima ", " El ayer ", " Si no estás no sale el sol ", " No supe amarte ", " En tu piel ". No continuo per mor dels intolerants a la sacarosa que puguin estar llegint la columna. En tot cas, si el festival aquest d'Eurovisió fos normal els representants de RTVE no haurien de patir gens per si na Pastora guanya. Al contrari. La melodia de Quédate conmigo fa pensar que el seu compositor ja devia rebre aquestes mateixes directrius. Però justament per això, a na Pastora li pot passar com a Max Bialystock i Leo Bloom, els personatges protagonistes de la gran obra The producers . El Max i el Leo, un productor en decadència i un comptable, descobreixen que guanyarien més cèntims amb una obra que fracassés que no pas amb una que tingués èxit, i munten, doncs, l'espectacle Primavera per a Hitler , destinat a ser el fracàs més gran de Broadway. Però resulta que és un èxit.

És fàcil de suposar que la majoria d'estats participants al Festival deuen desitjar, amb el mateix fervor espanyol, que els seus representants no guanyin. I podria passar, doncs, que aquest any tots votessin Alemanya. (Votar Grècia, per exemple, és inhumà.) ¿I si aquesta fos la gran jugada d'Angela Merkel? ¿I si tot això de la crisi fos només una cortina de fum per poder guanyar el Festival d'Eurovisió?

stats