25/10/2011

Sobreviurà el marianisme a l'aznarisme?

2 min

Lagran paradoxa del postzapaterisme és que ha retornat al felipisme. ¿On són els joves de l'anomenada tercera via que van derrotar la vella guàrdia? A ZP li queden cinc minuts. López Aguilar, Caldera i Jordi Sevilla estan desapareguts. Leire Pajín sembla que encara és ministra, però tampoc podria confirmar-l'hi. Potser les úniques que encara remenen són Trinidad Jiménez, però per dissortats motius ministerials aliens, i Carme Chacón, que podria postular-se per recollir les engrunes de PSOE que quedaran després del 20-N. Ara mateix els que ocupen les portades són Rubalcaba, que ja era ministre quan tots aquests anaven a la universitat, i Felipe, a qui tornen a passejar 15 anys després. Si del que es tracta és de vendre futur, que fitxin Matusalem i Marujita Díaz, que si fa o no fa... Vaja, que el PSOE del 2011 és on era l'any 1993 i el zapaterisme ha estat unframedins del gran relat socialista fruit de Suresnes.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Li passarà el mateix al PP postmarianista? Sabrà crear el seu propi espai de futur, o un cop hagi passat pel govern serà engolit per un postaznarisme més viu que mai? Les enquestes diuen que Rajoy disposarà d'una majoria absoluta molt còmoda, una situació que, sumada al poder autonòmic i municipal que el seu partit ja té, li permetrà repartir càrrecs amb generositat. Vaja, que el sector dur no ha de patir, com no van patir a can sociata paios com Bono, Chaves, Griñan o el mateix Rubalcaba. Ara bé, ¿Rajoy podrà amb els tentacles de qui a través de la FAES engreixa d'idees i d'afecte etern la premsa que cada dia li marca l'agenda?

ZP no va poder (o no va voler) eliminar el felipisme mediàtic que ara li passa factura i se'n va crear un de propi que ara trontolla. Què farà Rajoy? Es crearà un grup mediàtic propi? Optarà per un dels ja existents? I si tria la segona opció, ofegarà els altres per assegurar-se un plàcid postmarianisme? Serà bonic anar-ho seguint.

stats