26/11/2011

El somni

2 min

Ella no ho sap, però amb aquesta mirada de nina de porcellana que encara s'il·lumina quan veu una capsa de bombons per estrenar, m'ha robat el cor. I és que després de parlar amb ella mitja horeta ja l'hi donaria tot: el cor, els bombons i l'ànima, si la vol. A canvi només li demanaria una cosa: arribar a l'últim tram com ho fa ella, amb la història d'amor més bonica.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Amb la intenció d'iniciar una conversa que no sé on em portarà li demano que m'expliqui com és el seu dia a dia, què fa una dona de 86 anys des que es desperta fins que se'n va a dormir. Ella respira, pensa i contesta. Em llevo d'hora, però no gaire, m'agrada dormir i dormo molt. I jo li contesto que tenia entès que la gent gran era més aviat de dormir poc, i ella em diu que això, a ella, no li passa, que es lleva cap a les deu o dos quarts d'onze i se'n va a dormir tard, però no gaire, a les onze, més o menys. I jo insisteixo i li demano que què fa durant aquestes hores que passa, la majoria de l'estona, sola. I ella torna a respirar, pensar i contestar. El primer que faig és comptar quant falta per tornar a dormir. I això, per què? Li dic jo. I ella, ara sense respirar, ni pensar, em contesta: perquè quan dormo torno a estar amb el meu marit; la majoria de nits somio en ell i xerrem i li explico coses que em passen pel cap que no puc dir a ningú més. I riem, riem molt el meu marit i jo, en els somnis, i em fa companyia, i estic bé. Per això, de nit, quan dormo, és el millor moment del dia.

No la conec de res, és el primer cop que ens veiem i també que parlem, i ja m'ha fet plorar. I ara no sé si ploro perquè troba a faltar el seu home, perquè està massa hores sola o perquè ha tingut la sort d'enamorar-se com tothom hauria de fer-ho, com a mínim un cop a la vida. Ben mirat, segurament ploro per totes tres coses alhora, i també perquè ella, un dia, podria ser jo.

stats