17/06/2012

Tots amb 'la roja'

2 min

Ara mateix per a la majoria d'espanyols no hi ha res més important que la seva selecció. Ni la crisi, ni la recessió, ni la pròpia inestabilitat laboral passen per sobre del joc del combinat espanyol. No els parlis de la prima de risc, als espanyols. L'única prima que els interessa és la que s'enduran els futbolistes de la roja en cas de guanyar el campionat europeu. 300.000 euros per barba que pagaran de gust. Tant se val que el deute de l'Estat estigui pels núvols, i que d'aquí a quatre dies tot sigui més car per la pujada del valor afegit. Els espanyols acoquinaran per l'orgull de tornar a la glòria futbolística. Per veure un gol de Torres es compraran televisors LED a terminis, renunciaran a les vacances d'estiu o se saltaran les responsabilitats laborals, seguint l'exemple del seu president.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'efervescència patriòtica de l'Eurocopa provoca patologies diverses entre els que no senten cap mena d'empatia per l'Estat on estan adscrits administrativament. Uns cauen en una tremenda apatia futbolística; d'altres manifesten una estranya amnèsia amb els jugadors que han adorat durant tota la temporada. Per tal de veure com perd la selecció espanyola s'encomanen al futbol matusser dels italians o aprenen consignes en gaèlic per si de cas es produís el miracle irlandès.

A Catalunya s'hi concentra bona part de les mostres de rebuig a la selecció espanyola i a la histèria que provoca entre els seus seguidors. I és ben normal perquè aquí som diferents. Molt diferents. Sabem que el futbol només és un joc que enfronta multimilionaris. No ho deixem tot per veure un partit. Tampoc canviem la programació de ràdios i televisions quan marxa un entrenador o si se'n presenta un de nou. Els diaris no alteren la seva compaginació ni les prioritats informatives per cobrir les victòries més sonades. Aquí tot això no passa. Perquè si passés potser entendríem per què, quan ja no els queda res de bo, a gran part d'Espanya estan tots amb la roja .

stats