13/03/2011

Treva de 'mascletà' PSC i ERC miren al 22-M Sevilla: prova de foc

2 min

La llevantada que ens ha d'a costar a Sant Josep ofereix avui una treva de tot just 24 hores. Els estralls han estat fins ara poc destacables, però si en algun lloc han seguit atentament la previsió meteorològica és a València. Les corredisses i els esforços d'ahir per tapar els ninots tindran el premi de poder gaudir amb tranquil·litat de la mascletà, que avui obre la setmana gran dels valencians, després que la d'ahir fos passada per aigua i que es prevegi que en les de dilluns, dimarts i dimecres els xàfecs tornin a fer de les seves. La previsió, esclar, és clavada al Principat, on les pluges poden tenir una intensitat similar a les d'ahir.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El PSC i ERC tanquen avui les seves respectives convencions municipals, que han tingut lloc a Barcelona i a Lloret de Mar respectivament. Les trobades, que van començar ahir, estan discorrent en un clima que no té res a veure amb les bones expectatives de l'escola municipal d'Unió, que ahir va començar i acabar. Jordi Hereu i Joan Puigcercós seran avui els protagonistes. L'alcalde Barcelona i el president d'ERC hauran de posar fil a l'agulla per aconseguir que l'esquerra mantingui les seves quotes de poder municipal i per recuperar l'electorat que van perdre el 28 de novembre. De moment, opten pel discurs de separar clarament una convocatòria de l'altra. Els socialistes fan bandera de polítiques concretes en assumptes com la seguretat, i els republicans segueixen treballant per intentar reagrupar de nou el vot independentista sense que això desdibuixi el seu projecte d'esquerres. L'empresa, però, és difícil tenint en compte els companys de viatge triats fins ara.

Pep Guardiola ja ho ha avisat amb el punt d'èpica necessari: "Els pitjors 20 minuts de la meva carrera com a entrenador". La visita del Barça al Sánchez Pizjuán és un d'aquells partits de títol. Als blaugranes els faltarà jugar al Madrigal i al Bernabéu, però Guardiola té clar que una victòria a Sevilla és vital. Perquè quedaria tot just el partit al Camp Nou davant el Getafe abans de l'aturada per partits de seleccions, que dóna per a molts debats. I perquè no ensopegar on el Madrid espera que ho facin seria un nou cop a la Lliga. El triomf d'ahir del Madrid davant l'Hèrcules afegeix pebre a la missió blaugrana.

stats