10/03/2012

Últimes voluntats

2 min

Senyor notari: doni fe davant la llei i els meus hereus que jo, Una Persona Qualsevol, amb DNI de vuit xifres, un guió i una lletra, vaig traspassar el dia que sigui i amb aquest testament disposo com s'ha de distribuir el meu llegat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Llegeixi aquest document davant la família com fa sempre: de manera freda i impersonal, de pressa i sense vocalitzar. No estalviï tecnicismes ben enrevessats perquè els advocats puguin lluir-se, tractant els seus clients d'analfabets legals. Atabali'ls amb coeficients, clàusules, excepcions... Recreï's amb conceptes complexos com, per exemple, que el pagament de la legítima i la quarta falcídia es farà per inoficiositat del prellegat, en conformitat amb l'article 280 del Codi de Successions per causa de mort en el Dret Civil de Catalunya. De Catalunya, però tot redactat i llegit en castellà, per descomptat.

Aprofito la confiança, estimat notari, per convidar-lo a ser murri. Prengui el pèl als meus hereus. Inventi's un nou concepte testamentari que els descol·loqui. Digui que han de pagar la plusvàlua de la meva ànima venuda al diable a canvi d'una Champions del Barça al Bernabéu. Permeti's el luxe de prendre'ls el pèl, n'hi dono permís. Expliqui que jo tenia un palauet preciós a la Toscana i que el deixo a la congregació dels Carmelites amb Crocs. No pateixi pel seu prestigi, jo no ho explicaré a ningú. Seré una tomba.

I faci'm un favor, senyor notari. Abans d'acabar la lectura del meu testament miri tots els meus legataris als ulls. Faci un silenci greu i expliqui'ls que tot allò que els havia de donar, ho vaig fer en vida. Aleshores tanqui la seva carpeta i reveli que no els deixo res perquè, un cop mort jo, vostè ha venut tot el que jo tenia. Informi'ls que seguint ordres meves, els diners obtinguts de la venda han estat convertits en quilos de confeti que, en aquell precís instant, podrà llançar sobre el cap dels assistents.

stats