06/02/2011

Volem invasors subtils que votin

1 min

Només 9.315 dels 70.694 estrangers de fora de la Unió Europea han formalitzat la seva inscripció al cens electoral per poder votar a les municipals: un 13%. Catalunya, un sol poble, dèiem. Doncs haurem de fer alguna cosa perquè n'hi ha que van despistats. O som nosaltres que els despistem? Drets i deures, també dèiem. Doncs haurem de fer alguna altra cosa, perquè el que no s'ocupa dels seus drets, pots comptar que farà amb els deures.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'amic Sebastià Alzamora, a qui ara mateix tinc assegut a la taula del costat, i que entre acudit i acudit em deixa algun respir per picar el teclat, em recorda la Invasió subtil de Pere Calders: a l'hostal Punta Marina de Tossa, un home, tot murri ell, no està disposat a deixar-se enganyar per l'aparença catalaníssima d'un company de taula. Ell sap del cert que és japonès i que forma part de la conspiració universal perquè els immigrants acabin amb Catalunya.

Bé, tant de bo els 70.696 extracomunitaris fossin invasors subtils com el de l'hostal Punta Marina. Tant de bo tots s'haguessin inscrit al cens electoral per votar el primer o l'últim candidat que els passés pel cap, es digui Tura/Hereu o Trias o com es digui. I tant de bo tots es camuflessin de catalans. Però perquè això passi, ens caldrà evitar obsessions malaltisses com la del protagonista del conte. Els invasors no fan por: acostumen a ser gent encantadora amb un interès relatiu a integrar-se, però que en tenen encara menys a desintegrar-se.

stats