04/01/2011

A ZP li toca pidolar Homs, el rostre del Govern Michael Jackson

2 min

El viceprimer ministre xinès, Li Keqiang, inicia avui a Madrid un visita oficial de tres dies plena d'entrevistes amb càrrecs governamentals i agents econòmics, i amb la crisi no com a teló de fons, sinó com a capçalera de la documentació. La cita principal, amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és demà. El guió hauria de ser un déjà-vu , perquè com ja ha passat en altres capitals europees -notablement a París i Lisboa-, el balanç de la visita es fa en funció del volum d'inversió xinesa que es lligui. El fet diferencial, i falta saber si referencial, és que en aquest cas no ha viatjat el primer ministre, Wen Jiabao.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

E l nou executiu d'Artur Mas té avui la seva primera reunió de govern amb posterior roda de premsa. És a dir, amb explicació pública dels continguts tractats. La cita permetrà visualitzar la cara del Govern, Francesc Homs. Un primer canvi respecte al segon tripartit, en què la funció de portaveu era rotatòria. I una visualització del pes del famós pinyol de Mas en un executiu en què no gestiona cap conselleria. Amb David Madí retirat de la política i Oriol Pujol centrat en els despatxos de CDC, és el polític de Taradell qui més amunt ha pujat, amb la secretaria general de Presidència i la funció de portaveu. L'acompanya Germà Gordó amb la secretaria del Govern, però amb menys visibilitat. Joaquim Forn, el cinquè pinyolaire , continua amb la seva tasca municipal a Barcelona. Homs, per tant, serà qui haurà d'afrontar la tasca ingrata d'informar sobre decisions polítiques en temps de crisi, i també de respondre o esquivar el que li plantegin els mitjans de comunicació.

C omença avui un dels judicis més esperats a nivell planetari, sobretot si tenim en compte com es va rebre arreu del món la mort de Michael Jackson. El Tribunal Superior de Los Angeles que porta el cas acull la vista preliminar del procés, per homicidi sense premeditació, contra el metge personal del cantant. Conrad Murray afronta l'acusació d'haver-se equivocat en el subministrament de medicaments a Jackson, un error que hauria dut el Rei del Pop (750 milions de discos venuts) a la mort el 25 de juny del 2009 per sobredosi de Propofol, un anestèsic, i de Lorazepam, un sedatiu.

stats