06/01/2011

Un altre cop la poca màgia

1 min

Dia de Reis. El tertulià diu per la ràdio que els nens d'avui en dia perden la innocència molt aviat i que ja no creuen en la màgia (no com ell quan era petit). Per al tertulià, la pèrdua d'il·lusió infantil que ha detectat (amb l'ull clínic que té per detectar qualsevol tendència emergent) és culpa dels pares d'avui en dia. Perquè els pares d'avui en dia no han après "l'ofici de pares".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Un any més, el tertulià diu que "en aquesta societat de l'opulència hi ha joguines que els nens no trauran ni de la capsa". I també un any més, ens revela que "la permissivitat dels pares d'avui en dia (una permissivitat que neix de la mala consciència pel fet que no passen temps amb els fills, perquè treballen) és la responsable d'uns nens sense il·lusió". Com tots vostès deuen haver deduït, el tertulià és l'únic pare responsable de la terra catalana (tot i que, de fet, els fills del tertulià tenen més de 40 anys). Finalment, per acabar de ser fidels a la tradició, deixa anar la frase de la plastilina. Aquella frase clàssica en què la plastilina és el símbol de l'educació tova d'aquests nens sense il·lusió.

Jo trobo que el millor perquè els nens continuïn creient en la màgia és acomiadar i linxar el tertulià (i no necessàriament en aquest ordre). Fins i tot el nen més màgic de la terra té dificultats per creure en els Reis si hi ha un senyor que es passa el dia dient que tots els pares (que no són ell) "compren" massa joguines per Reis.

stats