28/10/2011

El far de Mô i l'ombra de Batman

2 min

Lluny d'un servidor la temptació del xovinisme, però convindran amb mi que -tal com comentàvem fa uns dies- les Balears són un dels parcs temàtics més interessants d'aquest planeta (i d'altres). Ja ho va avisar Guillem d'Efak, que aquestes illes, i no París de França, eren la veritable pàtria del surrealisme.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Mirin, si no em creuen, les notícies baleàriques de la setmana. D'una banda, tenim aquesta alcaldessa maonesa que pateix topofília (que no té res a veure amb la pràctica de sexe amb talps, sinó amb una afecció desmesurada pels topònims). I d'altra banda, tenim una altra nova que no deixa de ser magnífica per molt que hagi quedat, injustament, en segon terme: un home en va apallissar un altre a Palma, en plena via pública, perquè el va confondre amb Batman.

Em sap greu pels responsables de l'Ajuntament de la capital de Menorca, però la transcripció més exacta del nom de la ciutat el va donar el cantautor Joan Manuel Serrat al títol d'un disc seu que es deia , així, amb accent circumflex. És una transcripció quasi fonètica de la manera en què els mônesos (gentilici que des d'aquí elevem humilment a l'atenció de la senyora Àgueda Reyes, la batlessa topofílica) pronuncien el nom del lloc on viuen i treballen, de manera que sembla adequat afegir-la a les propostes bilingües de l'esmentada senyora Reyes. El nom de la bella ciutat portuària, doncs, podria ser Mahón-Maó-Mô, o bé -preferiblement- Mahón-Mahó-Mhô, que sembla el nom d'un d'aquests perfums que sempre anuncien sensuals veus femenines en francès.

Pel que fa a l'home que en va agredir un altre assegurant que es tractava de Batman en persona, vet aquí els detalls. El presumpte Batman era en realitat un pare de família que passejava tranquil·lament, a mig matí, per la molt cèntrica Rambla de Palma en companyia de la seva dona i del seu fill de mesos. L'agressor, per la seva banda, era un porter de discoteca de gairebé dos metres d'alçada i considerablement musculat. Per a alegria de Josep Anglada, val a dir que era de nacionalitat nigeriana. El porter de discoteca es va abraonar damunt el pare de família vociferant que sabia que era Batman i que volia matar la seva mare, i li va clavar una pallissa d'espant. El fet podria considerar-se hilarant si no fos que el pare de família va haver de ser atès en un hospital de les múltiples lesions que li va causar el dement.

I el lector pacientíssim es preguntarà: què té a veure una notícia amb l'altra? Doncs res, tret que totes dues pertanyen a la vasta zona incògnita del deliri i el desficaci. Tal vegada, l'alcaldessa Reyes podria fixar-se en l'incident de Palma i aprofitar el far de Favàritx per projectar l'ombra de Batman damunt la Mola. Podria ser un reclam turístic de primera a les Illes dels Parcs Temàtics. I ja posats a fer, canviar el nom de la ciutat pel de Gotham City, que al cap i a la fi també du una hac intercalada.

stats