04/06/2012

El futur explicat per tres autèntics tenors

2 min

Ha estat una de les grans imatges de la 28a reunió que el Cercle d'Economia ha celebrat aquests dies a Sitges. Van regalar-nos-la els tres participants a la taula rodona d'abans-d'ahir titulada El dilema d'Europa. Quin és el futur de l'euro? Apunti: Joschka Fischer, Bernard Kouchner i Josep Piqué, actual president del Cercle. In-su-pe-ra-ble!!!

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

1) Joschka Fischer, ideòleg del Maig del 68 a Alemanya, va estar a la presó per resistència contra l'Estat i per participar en una manifestació en protesta per la mort d'Ulrike Meinhof. Va ser acomiadat d'Opel per incitar els obrers a la revolució. L'any 1977 veu la llum, abandona la revolució i 5 anys després abraça la fe d'Els Verds. El 1985 ja aconsegueix ser ministre de Medi Ambient del land de Hesse i el 1998 arriba a ser vicecanceller i ministre d'Exteriors alemany al govern Schröder (socialdemòcrata). El 2006 va deixar la política activa. 2) Bernard Kouchner, excomunista amb càrrec orgànic al partit, l'any 1966 abandona la formació en desacord amb la línia prosoviètica, això sí, després d'aconseguir anar a Cuba i conèixer el Che i Castro. L'any 1971 crea Metges Sense Fronteres i el 1980 Metges del Món. L'any 1988 entra en política de la mà dels socialistes francesos i el 1992 és nomenat ministre de Sanitat i Acció Humanitària, però el 2007 acaba de ministre d'Exteriors del primer govern Sarkozy. I 3) Josep Piqué, exmilitant de Bandera Roja i del PSUC, el 1986 és director general d'Indústria en un govern de CiU, el 1996 ministre d'Indústria d'Aznar, el 1998 portaveu del seu govern, el 2000 ministre d'Exteriors i el 2002 de Ciència.

Tres carreres paral·leles juntes en una mateixa taula un mateix dia de primavera. De l'extrema esquerra de l'efervescència juvenil al nucli més dur del sistema passant per on calgui per sobreviure. Ningú millor que aquest trio per parlar-nos de futur. Sí, també del de l'euro.

stats