14/01/2012

El georgià i el bandoler boig

1 min

Un petit empresari georgià, amb botiga i magatzem a l'Eixample, que només parla un castellà deficient, demana a una catalana de tota la vida que l'ajudi a col·locar al mercat un gran estoc de roba barata fabricada a Turquia. La catalana s'adreça a un amic xilè, arquitecte ben connectat que viu a Ciutat Vella, el qual, al seu torn, la posa en contacte amb un expert i veterà comerciant argentí que fa trenta-cinc anys que és a Barcelona i que projecta marxar ben aviat a viure a Costa Rica. L'argentí recomana al georgià que eviti els gitanos i els xinesos, i que se'n vagi per exemple a Vic. La catalana fa d'intermediària. Avui anirà als Encants amb l'argentí.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No sé el final de la història. Quan el sàpiga, ja us l'explicaré. Només sé que tot això està passant ara al cor de Barcelona. A la mateixa ciutat, al mateix barri, dimecres passat la Paquita, dependenta d'una pastisseria, a quarts de vuit del matí va veure com al seu vagó del metro apareixia un home amb un ganivet de mida extra, estil bandoler, amenaçant a crits de matar "tots els moros i tots els estrangers" amb qui es creués. L'home va acabar marxant, brandant la descomunal arma, proferint insults. Aquesta història no sabrem mai com va acabar. On va anar a fer mal el boig?

La crisi és això. Barcelona i la societat catalana són això: gent de tot arreu que s'espavila i gent frustrada que busca algú sobre qui descarregar la pròpia desgràcia. Rere el decorat de ciutat turística, la vida bull.

stats