16/12/2011

És una gran pilota de 759 milions

2 min

El més vistós d'un partit de rugbi és la jugada aquella en què la línia de tres quarts avança passant-se la pilota ovalada de mà a mà fins a arribar a la línia d'assaig. Doncs bé, els famosos 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut serien una pilota que uns i altres es van passant per intentar assajar, políticament parlant, a la línia de marca rival.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La ministra Salgado, en nom d'un govern que espera el taxi per marxar, diu que "nananiano naniano, oh yeah". Motiu? Té els números agafats amb pinces i si mou aquests 759 milions se li desmunta la paradeta. O sigui que sí, que ja sap que es passa la llei pel folre i les manilles, però se li'n refot i li passa la pilota al govern de Rajoy, que es trobarà el regalet al mig de la catifa d'entrada en forma de cagaradeta. Naturalment, el PP diu que aquesta pilota no és seva, però l'aprofita per tenir un trumfo de cara a futures negociacions amb CiU, i la passa ràpidament als convergents amb l'argument que la culpa de tot plegat és seva i dels socialistes i que no són ells que han de quedar-se-la. Argument? Els sociates són impuntuals en l'execució de promeses i acords i CiU no ha fet les coses que tocava fer quan tocava fer-les. I quan CiU es troba amb la pilota a les mans, aprofita l'ocasió per fer una finta. Consisteix a fer servir els 759 milions absents per justificar la situació de calaixos buits que pateix i que l'obliga a "ajustar" els pagaments als proveïdors i l'abonament de les pagues extres als funcionaris. I encara fa una petita esprintada fent-se l'enfadat i amenaçant d'anar als tribunals.

Total, que la pilota ara mateix la tenen funcionaris i proveïdors, que se la miren i veuen com 759 milions destinats a pagar infraestructures (que d'això va la famosa disposició addicional tercera) són com una mena de gran porc del qual tots s'aprofiten. Excepte els mateixos funcionaris i proveïdors, naturalment.

stats