02/07/2012

Un independentista pot ser fan de 'la roja'?

2 min

Aquesta pregunta vaig fer-me-la ahir al matí. I per tenir respostes, vaig penjar-la a Twitter. Li selecciono algunes de les respostes afirmatives.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

"La meva selecció és la catalana. Si guanya la roja jugant com ho fa el Barça serà més gran la llegenda d'un estil català de futbol". "Tenir clar quin és el teu país no té res a veure amb reconèixer que el pernil extremeny és el millor del mon". "Absolutament incompatible si no és un independentista per interès, que també té tot el dret a ser-ho i també és un argument vàlid". "Suposo que sí, si alguns volen que guanyin els Lakers i els Grizzlies pels Gasol". "Sí, si el que t'agrada és el bon futbol i et pots abstreure de tota la merda de banderes i càntics que l'envolta. Però a partir de demà ni aigua". "Evidentment que sí! Mentre no tinguem selecció oficial ens podem sentir més identificats amb Espanya que amb Itàlia o Alemanya". "Oh, i tant. Si Catalunya no hi participa i ens creiem que no som d'anar a la contra perquè sí, llavors som lliures i triem sense ni justificar-nos". "Abans que guanyi Portugal, França o Grècia, doncs potser, però vist des de mooolt més lluny que si fos la catalana". "Amb molta indiferència, però veient Xavi, Piqué, Cesc, etc., alguna cosa ha de rodolar pel cap". "Un independentista «econòmic» molt possiblement hi vagi, un de «sentimental» mai, ja que representa tots els motius per no voler ser espanyol". "Sí, si ets independentista per convicció i no per anar en contra de ningú. Al cap i a la fi, és futbol". "El sentiment culer és molt poderós i hi ha mono de futbol. Tots som 51%... portes endins". " Por supuesto, no deberíamos meter en el mismo saco la política, ideales, sentimientos por un país que por el deporte ".

Resumint, que la pregunta que vaig fer-me no va ser la següent: ¿un nacionalista espanyol del Reial Madrid podria estar a favor d'una selecció catalana plena de jugadors blancs?

stats