06/06/2012

La infecció Zombi ja és aquí

2 min

En els últims dies, han pres volada les especulacions sobre la imminència d'un apocalipsi zombi als EUA. D'indicis, segons alguns, no en falten, i segurament els lectors amables ja estan al corrent de les notícies respecte a aquest tema: la setmana passada, a Miami, la policia va haver de reduir a trets un home que -tot sigui dit de passada- anava en pèl i que -això és més inquietant- es va cruspir de viu en viu bona part de la cara d'un altre home. Pocs dies més tard, a Maryland, un altre subjecte es va presentar davant de les forces de l'ordre afirmant que havia mort un conegut i que després se n'havia menjat el cor i un bocí del cervell. I, augmentant l'aposta macabra al doble o res, sembla que poc temps després, a Nova Jersey, un altre individu es va apunyalar a si mateix fins a cinquanta vegades i que després es va entretenir tirant a la policia alguns trossos dels seus propis intestins.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

De tot plegat se n'infereixen d'entrada dues coses: que, als EUA, la policia està força entretinguda, i que en aquell país hi ha gent que té atacs de gana realment preocupants. De tota manera, la prou coneguda hegemonia ianqui no ens hauria de distraure del fet que això dels zombis aquí ja ho teníem apamat de fa temps: a Cànoves del Vallès, un ciutadà de Catalunya anomenat Dani Baró està ultimant els detalls per enllestir un búnquer antizombis en tota regla, capaç de donar aixopluc a trenta persones per resistir durant un any un atac intensiu de fins a dos mil morts vivents, que no és poca cosa. Aquesta columna s'enorgulleix d'haver estat de les primeres (ara fa prop d'un any) de donar raó sobre el projecte, i un servidor aprofita l'avinentesa per disculpar-se de no haver tingut disponibilitat per participar en un documental que s'estava preparant sobre el tema (i per desitjar sincerament que tot hagi anat de primera). Sembla que el búnquer antizombis d'en Dani Baró ha passat en els darrers mesos per dificultats administratives, en què s'ha vist a un pas de l'enderrocament per motius urbanístics. Però veig també que, gojosament, el projecte es manté encara viu (o s'hi mantenia ara fa un mes, segons l'últim post penjat per l'emprenedor Dani Baró al seu blog www.bunkerantizombi.com ).

I és que, com dèiem, en matèria de zombis els americans tenen poc a ensenyar-nos. Gent que es menja la cara del pròxim? Indaguin què han fet el govern i el sistema bancari espanyol amb els fons de garantia de dipòsits. ¿Caníbals que s'alimenten del cor i el cervell del personal? Llegeixin, vegin i escoltin cada dia els mitjans del patriotisme constitucional, i les seves prolixes explicacions sobre el paper de les comunitats autònomes en l'evolució de la crisi (per no dir calamitat) espanyola. ¿Gent que empastifa els altres amb les seves pròpies vísceres? Mirin què ha passat amb Bankia, i no s'oblidin de l'amnistia fiscal per a grans defraudadors que ha entrat en vigor aquesta mateixa setmana. I recordin (glups) que el búnquer de l'amic Dani Baró només té cabuda per a trenta persones.

stats