20/01/2011

'I love Bikes'

2 min

Baixo per la rambla Catalunya, encara mig adormit, quan un usuari del Bicing em frega passant a molta velocitat pel meu costat. Esquiva un cambrer, després un avi i finalment xoca contra una moto. En la caiguda fa caure tres motos més, l'última de les quals aixafa un nen i el seu peluix. La mare crida i ens hi acostem corrents. El nen encara respira i tots ens mirem tranquils. Potser s'ha trencat un braç o potser quedarà invàlid, però almenys està viu.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Després de dinar, veig circular pel mig del passeig de Gràcia una parella de guiris dalt d'una bicicleta d'aquestes que lloguen per als turistes. Pedalegen distrets, mentre xerren i fan fotos i no veuen venir un autobús que ha de frenar per tal de no atropellar-los, que s'enfila sobre la vorera i que acaba enclastant-se contra l'aparador del Vinçon. Per sort, la parella no ha s'ha fet cap mal i s'allunya direcció a la Pedrera.

L'endemà pujo en cotxe a casa d'un amic, a Vallvidrera, i a mitja carretera em trobo una filera de cotxes aturats. Baixo a veure què ha passat i veig un jubilat estès sobre l'asfalt, al costat de la seva Orbea de 26 marxes i 25 plats. Té fractures i múltiples contusions. Es veu que anava massa a poc a poc i tot sortint d'un revolt un cotxe… Tothom té pressa, així que truquem a una ambulància, deixem el cos del jubilat a la vorera i seguim carretera amunt.

Ja a mitja tarda, sortim a passejar amb els nens per Collserola quan ens topem amb un grup de mountain bikes . Ens apartem una mica i esperem que passin. Finalment, cap a quarts d'onze de la nit, el darrer ciclista creua davant nostre i s'allunya. Podem tornar a trepitjar el camí i seguir el nostre passeig però decidim anar cap a casa. Un parell dels nostres fills pateixen congelacions i a l'altre li han menjat una cama els porcs senglars.

stats