03/06/2012

La marató per la riquesa

2 min

La Marató per la pobresa no va passar de ser una iniciativa entranyable i carregada de bones intencions. Els resultats decebedors en són la prova: només 4 milions d'euros recaptats per als més desafavorits. Ràpidament calculem que cada català va aportar poc més de mig euro per combatre la misèria que l'envolta. Per sort, lluny de caure en lamentacions i retrets, ja està en marxa un iniciativa que resultarà molt més efectiva. La televisió i la ràdio públiques posaran en marxa La Marató per la riquesa .

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Durant una jornada encara per determinar es mobilitzarà el país per eradicar la riquesa inconscient i l'ostentació grollera. L'eix principal del programa seran un seguit de reportatges que explicaran la realitat de la riquesa al nostre país, amb especial atenció en la situació dels que viuen al llindar de l'abundància. Famílies subscrites a totes les plataformes digitals, que després no tenen temps per veure; d'altres que malviuen en habitatges amb menjadors il·luminats per 12 halògenes, quan farien prou amb dues bombetes de baix consum. La marató per la riquesa denunciarà el drama de les parelles que surten a sopar fora tres o quatre cops per setmana, les que cremen 3.000 euros l'any en tabac o paguen quotes desorbitades al gimnàs per només remullar-se al jacuzzi.

La marató no deixarà de banda la riquesa endèmica. Es farà un complet repàs de les nissagues que sofreixen una opulència genealògica que els impedeix tenir la més remota idea dels diners i les propietats de què disposen. Hi haurà temps per recordar banquers, especuladors, constructors i mànagers de futbolistes.

La recaptació de La Marató per la riquesa es destinarà a la formació d'esquadrons de pidolaires que repartiran clatellots a la ciutadania per recordar-los la seva condició social i econòmica. Tot indica que la pobresa es pot reduir considerablement si som conscients de la nostra riquesa. I si no, algú ens l'haurà de recordar. Encara que sigui a calbots.

stats