23/06/2011

"Som més sensuals que sexuals"

3 min
A la dreta, la puresa d'Anna Figuera; a l'esquerra, l'explosivitat de Macarena Ramos. Es complementen i formen un tot compacte.

Semblem tres sargantanes al sol. Però suem com bous i estem més pendents de les rates que circulen entre les heures que d'entregar-nos al primer dia d'estiu. Us presento: a la meva dreta, la puresa d'Anna Figuera; a l'esquerra, l'explosivitat de Macarena Ramos. Semblen criatures genèticament perfectes. I ho són. Però, a més, són dissenyadores i les responsables de la marca de roba més autèntica del país: El Delgado Buil.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Fluor i texà. Sense preludis, ens incorporem i comencem. I ho fem pel principi: Què coi és això de la moda? Un llenguatge, una forma de comunicar. Per tant, una manera d'explicar qui ets? Sí. És una carta de presentació i marca la primera impressió. Repassada, vil: estampats, fluor, or i texà. Què diu de vosaltres? Tot. Tot el que nosaltres vivim està en la roba que portem i dissenyem: els viatges, el menjar, la lectura, la música. Per tant, sou la vostra roba? Totalment.

Vestir per follar. L'Anna i la Maca són el paradigma del clàssic renovat i reinterpretat. Porten l'estil a la sang i han mamat fil i agulla des que tenen ús de raó. Dues expertes. Ens vestim per agradar? Sí, a un mateix i als altres. I per extensió, ens vestim per follar? Per descomptat. O sigui que el sexe i la moda estan molt relacionats? Sí, del tot. Nosaltres però, som més sensuals que sexuals: Quan la sexualitat es barreja amb la vulgaritat, perd tota la gràcia. Me les miro: elles són tot insinuació; res d'evidències. Però les preguntes, directes: Com és que la moda, segons com, fa ràbia? Perquè hi ha qui la veu com una cosa frívola. I ho és? Pot ser-ho. Però també pot anar molt més enllà: els extrems es toquen.

Sí vull. L'Anna és tot introspecció, la Maca expansió. Es complementem i formen un tot compacte. Fa 6 anys que treballen colze a colze, sense separar-se: Passeu més temps juntes que amb les parelles? I tant! I no només això: Ens uneix un compromís i un vincle judicial i econòmic que no tenim amb les parelles. Dit això, la Macarena s'embala i diu com de passada: Bé, de fet, ara jo em caso. Ah! Aturem-nos: I què? Que tinc la sensació que em divorcio de l'Anna. Mi-te-les, tan modernes i tan tradicionals a la vegada. Però si ara no es casa ningú! Ja, però com he dit: m'agraden els clàssics. O sigui que a sobre, per l'Església? Doncs sí. Bombo i platerets. Amén.

No més. La Macarena desfilarà fins a l'altar, però juntes ja no ho faran més damunt la passarel·la. Les desfilades estan predestinades a desaparèixer? No per als grans noms. Sí per als petits: significa un esforç immens per a uns resultats imperceptibles. Nosaltres ho hem deixat, ens hem adaptat, creiem en els nous formats. Som una marca jove i fresca, i a internet hi ha moltes vies a explorar. Amb el culte a la immediatesa que practiquem, té sentit fer una col·lecció a un any vista? Cap. Quan surt, ja la sents caduca i te n'has avorrit. Nosaltres ara posem a la venda la col·lecció el mateix dia que la presentem: Aquí la teniu, compreu-la ja.

Sang i suor. Com és això de crear a quatre mans? Sumem talents, i millorem la feina. Per tant, tot és el doble de bo? Sí. I el doble de car? Això sempre. Es viu bé de la moda? No. Es pateix i costa arribar a final de mes. Suor amb convicció? Sí. Amb l'objectiu d'arribar a formar part dels clàssics? Hi pots pujar de peus: acabarem convertides en vintage .

stats