21/04/2011

La meva llista

2 min

S' apropa un any més el dia Sant Jordi i com és habitual ja fa dies que ens estan bombardejant amb les darreres novetats, els títols imprescindibles de la temporada i algun nou autor a descobrir. Tots ens llançarem sobre les parades sense tenir clar quin llibre comprar-nos i ens deixarem guiar per l'instint, l'encant d'alguna venedora o l'encert d'una portada diferent. I com acostuma també a passar cada any, abandonarem el llibre sobre alguna prestatgeria després d'haver-ne llegit tan sols les primeres vint pàgines.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Jo el primer, però reconec que m'agrada tenir llibres a casa encara que no els hagi llegit mai. Els llibres que tenim ens defineixen igual que la roba que portem, i són tan importants en la decoració com ho poden ser els mobles. Veure'ls i poder tocar-los, a més, provoca una sensació agradable i relaxant. Llibres escampats per tot arreu de forma casual, com si ens estiguessin esperant. No hi ha res més irritant que uns prestatges ordenats i uns llibres ben col·locats. Estar envoltat de paper i de tinta i poder llegir, d'un cop d'ull, les lletres que donen forma als seus títols. Sovint és tot el que en sé però és suficient perquè em suggereixin personatges inoblidables i històries intrigants.

Jo no he llegit mai gaire, però com tothom tinc la meva llista de great hits : El llibre del desassossec de Fernando Pessoa, els contes de Si em necessites, truca'm de Raymond Carver, El quartet d'Alexandria de Lawrence Durrel, els poemes de Les dones i els dies de Gabriel Ferrater... Llibres que m'han acompanyat en diferents èpoques de la meva vida per alguna raó. Raons que quasi mai tenen a veure amb la qualitat del text o del seu autor. Tenen a veure amb enamorar-se, que com també sap sant Jordi, és una de les millors coses de la vida.

stats