27/03/2012

El miracle de Gaudí

2 min

Ala fi una notícia coherent sobre Eurovegas. L'Adelson, aquest peix gros que no sap si construirà son imperi a Madrid, Barcelona o Rasquera, proposa "vincular Eurovegas a Gaudí". La idea és fer un complex que es digui Gaudí Sands, on es construirà (a petita escala, com ha de ser) el gratacel que Gaudí va concebre el 1908 per a Nova York. I suposo que, un cop posats, a part, s'hi pot fer una rèplica de la Sagrada Família i del Parc Güell. Ara només ens queda esperar que el beat faci el miracle i Eurovegas es quedi a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No fa gaire, a Els matins de TV3 van fer un debat sobre la qüestió. Entre els ponents, hi havia l'admirat arquitecte i dissenyador Juli Capella, que va dir unes paraules que a mi em van terroritzar. Va dir que Eurovegas "no havia de ser una horterada". Al contrari. Havia de ser "un emblema del disseny". Però és que si Eurovegas no és una horterada, no triomfarà, i per espais buits ja tenim el Fòrum. Eurovegas ha de ser una horterada i no només això. Ha de ser una horterada autèntica. Vull dir que els arquitectes que la projectin no poden ser uns modernets irònics, han de ser uns horteres de cor. Per fer-ne un símil musical, seria un error inventar-se una paròdia com el Chiquilicuatre. Hauria de ser un David Bisbal autèntic.

Només així funcionaria. Perquè ja els puc dir ara que els turistes preferirien veure una rèplica de la Sagrada Família que la Sagrada Família de veritat. I preferirien passejar per un Parc Güell resumit que no pas haver d'agafar el Bus Turístic (que és ple de carteristes) per arribar allà dalt (que és ple d'estàtues humanes). Seria com veure la rèplica del David de Miquel Àngel que hi ha a Florència. T'estalvies la cua que s'ha de fer per veure l'autèntic. I com que l'escala és 1:1, la foto amb el mòbil et queda com si la fessis a l'autèntic.

stats