06/02/2011

Sense monument Els Amics de les Arts, al Palau Els EUA s'aturen

2 min

Avui s'inaugura la plaça de la Sagrada Família. Es farà en un acte replet de personalitats com ara l'alcalde i amb un programa intens d'activitats per celebrar la rehabilitació d'aquest espai verd que ha necessitat nou mesos d'obres. El que no hi serà és el monument dedicat als gais, lesbianes i transsexuals que han estat víctimes de la repressió. L'Ajuntament va estudiar la possibilitat d'ubicar el monòlit en aquesta plaça, però finalment la proposta no va reeixir. A principis d'aquest mes sabrem l'emplaçament definitiu, que es debat entre el Parc de la Ciutadella i el Parc de l'Escorxador.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

D esprés que la seva carrera agafés una projecció meteòrica, Els Amics de les Arts arriben al Palau de la Música per acomiadar una gira, Bed & Breakfast, que els ha situat en el panorama de la música en català. Avui havia de ser el dia del comiat d'aquest quartet durant una temporada, ja que comencen unes merescudes vacances, però la demanda els ha fet prorrogar, i demà n'hi haurà un altre. Aquest segon concert, per cert, va vendre totes les entrades en només 12 hores. Així s'acomiada un grup que gravava els discos a casa seva i els penjava gratuïtament a la xarxa. Les lletres properes i plenes de referents de la televisió, el futbol i el cinema sonaran aquesta nit al Palau, però no serà l'únic grup que ho farà aquest any, ja que Mishima també ha venut totes les entrades per al seu concert en el mateix emplaçament. Tenint present el comiat de Manel, que va contribuir en la renovació de Guardiola, hi ha símptomes que la música catalana viu un bon moment.

A questa matinada -hora nostra- es disputarà el partit de la Super Bowl, la final del campionat de futbol americà. Els equips que lluitaran pel títol són els Pittsburgh Steelers i els Green Bay Packers, dos històrics de la NFL. Aquesta final sol ser el programa més vist de l'any i va molt més enllà de l'esport, ja que és tot un espectacle en què es barregen música, publicitat i afició. El partit és tot un esdeveniment als Estats Units, que es paralitza durant les hores que dura l'enfrontament. Enguany s'espera que hi hagi 100 milions de persones palplantades davant la televisió per veure el partit, que es jugarà a Texas.

stats