12/01/2012

Tot per la nàpia

2 min

El premi Septe Nasal de Platí de la setmana se l'enduen per aclamació el senyor Francisco Javier Guerrero, exdirector general d'Ocupació de la Junta d'Andalusia, i qui fou el seu xofer, senyor Juan Francisco Trujillo. Segons declaracions fetes davant de la policia, el mateix Trujillo va ser beneficiari de dues subvencions que li va concedir el seu excap suposadament per a la creació de sengles empreses immobiliàries, però el que van fer en realitat els dos interfectes va ser gastar-se bona part de l'import dels ajuts (que sumaven un total de nou-cents mil euros, que no són miques) en cocaïna, copes i festes. Com diuen per aquelles terres, olé mi arma .

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Si no vaig equivocat, el diari que ha sucat més pa en les aventures del tàndem Guerrero&Trujillo (que tenen nom de duet còmic de sala de festes tronada) ha estat el sempre equànime Abc , que d'aquesta manera s'evita dedicar les portades als judicis contra Camps i Matas, i que de passada erosiona encara una mica més les ja per si mateixes migrades expectatives socialistes de cara a les eleccions andaluses del proper 25 de març. Ara bé: partidismes a banda, s'ha de reconèixer que el cas és digne d'atenció, ni que sigui per la portentosa capacitat aspiradora demostrada pels senyors Guerrero i Trujillo. Ja se sap que la droga va cara, però nou-cents mil euros en pols blanca (o encara que fos la meitat d'aquesta quantitat, o un terç) deuen ser difícils d'empassar per unes fosses nasals que no estiguin extraordinàriament entrenades en el consum d'aquesta substància. Tant que es va queixar el senyor Duran i Lleida perquè els pagesos andalusos, segons ell, es passaven el dia al bar amb els diners del PER, i ara resulta que qui de veritat freqüentava els bars -més concretament, els seus lavabos- eren el director general d'Ocupació i el seu xofer, efectivament molt ocupats a fotre's pel nas els ajuts que ells mateixos es concedien.

De tota manera, ja hem dit que no tots els diners públics que van saquejar Guerrero i el seu antic xofer els van fondre en farlopa. També van dedicar un raconet a "copes i festes", concepte comptable que ens omple de curiositat: per exemple, quina mena de copes consumien els nostres admirables servidors de la cosa pública? Bourbon J.T.S. Brown, com Paul Newman a The Hustler ? O més aviat whisky Dyc, com Santiago Segura a Torrente ? I com eren exactament aquestes festes que organitzava l'alegre parella? De beneficència? Quantes persones solien participar-hi, i de quin sexe? Hi acudien de manera espontània o també a canvi d'alguna remuneració?

Fos com fos, el més divertit del cas són, com no podia ser altrament, les reaccions dels partits polítics. Al PP, que de moment no ha dit ni piu sobre els processos dels esmentats Camps i Matas, els ha faltat temps per esquinçar-se les vestidures a compte de la "indecència" (Cospedal dixit ) de Guerrero i Trujillo. I al PSOE intenten aprofitar l'avinentesa per afirmar que ells són transparents com un tassó d'aigua clara. Sí que té nassos, la cosa.

stats