09/04/2012

Per un sí o per un no

2 min

Publica l'ARA de divendres (Sant) que CiU ha enviat una carta als veïns de Rasquera perquè troba que hi ha irregularitats en la consulta de demà sobre la plantació de marihuana. CiU -que a Rasquera és oposició- acusa el govern d'engreixar el cens electoral o de no decretar jornada de reflexió i, sobretot, diu que la pregunta que hauran de contestar els veïns està mal formulada. Segons CiU, la pregunta hauria de ser aquesta: "¿Voleu que el pla anticrisi 2012 es financi amb el cultiu d'una droga il·legal?"

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

És una pregunta difícil de contestar només amb un monosíl·lab. Jo, si estigués empadronada a Rasquera, diria que sí tot i que la pasta sortís del cànnabis. I explicaria, a qui em volgués escoltar, que bé que els nostres governants no tenen cap inconvenient que Salou faci caixa gràcies als estudiants britànics que viatgen fins allà amb l'objectiu d'emborratxar-se bé de preu. No em sembla gaire diferent emborratxar-se a Salou que fumar maria terapèutica a Rasquera, tot i que l'alcohol a Catalunya és legal i l'herba no encara. Als països on l'alcohol és il·legal la gent se'l pren d'amagat, i als països on l'herba és il·legal la gent se la pren d'amagat. La construcció d'Eurovegas, la construcció d'una presó, la Saloufest o la plantació de maria no són negocis del gust de tots els veïns, perquè fomenten el vici (i el vici fomenta aldarulls i delinqüència). Tots preferiríem biblioteques i sucursals del Zara, però no sempre es pot triar.

I després, hi ha aquesta altra qüestió que planteja CiU sobre la jornada de reflexió. És cert que fer una consulta popular saltant-se les normes és poc legal, però, ja que hi som, ¿volen dir que avui en dia té sentit "reflexionar" com abans, quan la tele, la ràdio i els diaris ho eren tot? ¿A l'era d'internet té sentit reflexionar mentre envies un tuit sobre el sentit del teu vot?

stats