10/03/2011

"Sóc un paio genial"

3 min
L' alter ego de Joaquín Reyes és un orangutan.

Arribo vestida de llop esperant ser acceptada com a mico. No és la síndrome Scattergories, només que l' alter ego de Joaquín Reyes és un orangutan: gran i blanc. Així s'ha dibuixat a ell mateix en el seu últim llibre: Ellos mismos . Què tens tu d'orangutan? Que sóc molt graciós però si se'm para el cap et puc arrencar la mà d'una mossegada. Una dualitat perversa! Però ep, un moment: galtes carnoses, ull(et)s: Tu tens més de xaiet que de vampir, no? Tens raó: en realitat, jo només faig riure. No sé què és la maldat ni la rancúnia. No puc parar de repartir amor!

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Gag 1. El Joaquín és elàstic, com de goma. És un Jim Carrey indie que ha renovat l'humor a la petita pantalla i es guanya la vida a cop de gag i ganyota. Tu vius de la tonteria? Sí, em dedico al món de la bajanada. Per poder viure d'imbecil·litats, s'ha de ser intel·ligent? S'ha de ser ocurrent. Què has tingut, més sort o més talent? La sort és aprofitar l'oportunitat que et donen. Ets l'instigador de l'anomenat humor manxec, de què va això? És una barreja de surrealisme, costumisme, humor blanc i molta ironia. Fes-me'n un tast, sisplau: Vete a zurrir mierda con un látigo! Tanco els ulls: realment, una imatge evocadora.

Gag 2. Seu al sofà amb tot el cos. Una cama sobre l'altra, i després l'altra sobre l'una. És alt i gros: si em trepitgés, em trencaria tots els dits del peu, segur. Joaquín, has pensat mai que potser no eres prou graciós? No. Això no m'ha passat mai. Jo crec que sóc graciós i per això em dedico a això. Quan un còmic deixa de fer personatges, es converteix en ningú? Ara que ho dius, potser sí. No t'has parat mai a pensar qui ets? No, la veritat és que no. He pensat què faig però no qui sóc. Però et mentiria si et digués que no tinc un bon concepte de mi. Jo crec que sóc un paio genial. Em poso un 7,5. Un notable, perquè hi hagi marge de millora.

Gag 3. El tinc de perfil i pràcticament no em mira: sembla un home esperant un tren. Li retallo la silueta a contrallum i em paro al llavi: Quan temps fa que portes bigoti? Doncs el mostatxo el porto d'ençà que vaig acabar de gravar Museo Coconut . Et fa interessant? Estic treballant la meva vessant més galant. Ho ets? No. Però els còmics, com els galants, voleu agradar, no? Sí. Busquem constantment l'aprovació: el que volem és seduir. Lligues molt tu? No. Yo ya he metido el pizarrín todo lo que lo tenía que meter! Què vols dir? Que ja he lligat tot el que havia de lligar: estic casat. I ets home d'una sola dona? Totalment. Un home fidel, això sóc jo! Com la vas conquistar? Fent tonteries, no podia confiar en el meu atractiu.

Gag 4. No cansa viure en el gag permanent? Home, és cert que també hi ha moments per a la ira, però no va amb mi allargar-ho. El Joaquín continua sense mirar-me, sembla tenir la seva mirada fixada en el no-res. Porta unes ulleres enormes i gruixudes, que revelen un gran miop. Quantes diòptries tens? Unes sis a cada ull: hi veig menys que un gat enguixat! Quan et mires al mirall, t'agrades? Saps què passa? Que la gent lletja només pot millorar. I la gent guapa, només pot anar a pitjor. Per a ells només queda el deteriorament i per a nosaltres la millora. Crec que quan sigui vell, voy a estar todo bueno .

stats