08/01/2011

Un pas més Cap de setmana negociador Un altre català

2 min

No és una manifestació més, la d'avui als carrers de Bilbao. Seria reduccionista dir que l'esquerra abertzale es mobilitza un cop més per aconseguir apropar els presos d'ETA a Euskadi. La cosa té matisos per a qui els vulgui veure. Els sectors de l'esquerra abertzale que lideren el canvi de posició, que lideren el funcionament al marge d'ETA i l'aposta per la via pacífica, deixen pas perquè el col·lectiu de familiars de presos hi digui la seva i, cal esperar, que es posicioni a favor de la nova línia. La simbologia, les consignes, els lemes... Caldrà analitzar-ho amb detall. La cohesió en el món abertzale no és tan senzilla.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Avui arrenca a Madrid un intens cap de setmana negociador. Després de la llarga reunió que ahir van mantenir sindicats i govern central per intentar acostar les allunyades posicions sobre la futura reforma de les pensions, i que va concloure sense cap acord, es tornaran a trobar representants de les dues parts. A curt termini, els sindicats s'hi juguen molt, perquè després de la vaga de funcionaris i de la vaga general del passat setembre, anar a una nova protesta general comporta riscos, ja que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero no té gaire marge de maniobra per acontentar-los davant la pressió internacional a què està sotmès. Ahir mateix es va tornar a veure fins a quin punt està assetjat, per les crides a favor de mesures contra el dèficit des del Banc Central Europeu (BCE) i, sobretot, per uns inversors que no creuen en la capacitat d'Espanya de fer front als compromisos contrets amb els seus creditors.

La sèrie de jugadors catalans al futbol anglès comença a ser considerable, i avui se n'hi podria afegir un altre. Ignasi Miquel, un central barceloní de 18 anys, ha estat convocat per primera vegada per Arsène Wenger per a un partit oficial amb l'Arsenal (de Copa contra el Leeds). Miquel, que habitualment juga amb l'equip de reserves, ja va debutar en un amistós de pretemporada, però ara va de debò. Segueix les passes de Cesc Fàbregas, capità gunner , però diu que es fixa molt en Gerard Piqué, per la posició al camp i perquè també és alt (1,90 metres). Va ser caçat per l'Arsenal al Cornellà, després d'un breu pas pel Barça.

stats