05/02/2011

La pitjor de les notícies

1 min

Déu del cel. Suposo que tots vostès, amb el natural terror que fa al cas, han llegit la pertorbadora notícia que es publicava dijous. " La Gioconda podria ser un home. L'amant de Leonardo da Vinci: Il Salai".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Aquesta horripilant conjectura es basa en les lletres que l'artista va pintar a les ninetes dels ulls del retrat. Una L i una S, que, segons el -sempre rigorós- diari Corriere dello Sport , podrien correspondre a les inicials de Lisa Gerardi, la jove que va inspirar el quadre, i a Il Salai, l'home que podria haver mantingut "relacions ambigües" amb Leonardo. Això de les "relacions ambigües" ho diu Silvano Vincetti, que és president del comitè que investiga tota la mandanga. Per si això no fos prou, en Vincetti també ha tornat a parlar dels misteriosos números 7 i 2 que hi ha dibuixats a sota de l'arc del pont que hi ha al retrat. "No pot ser casual", diu aquest torturador psicològic, perquè "evoca molts significats místics de la tradició cabalística, hebraica i cristiana".

No sé si hi som a temps. Em temo que no. Ara aquesta notícia ja ha viatjat a les redaccions dels diaris de tot el món. També a les dels diaris d'Exeter, Nou Hampshire. Suposo que és tard. Massa tard. Perquè si els diaris d'Exeter, Nou Hampshire, no l'han publicada, sí que s'ha fet córrer per internet. Però encara tinc un bri d'esperança. Encara penso -potser sóc una idealista- que podem aturar el desastre. Hem d'aconseguir, com sigui, de la manera que sigui, que aquesta notícia no arribi a orelles de Dan Brown.

stats