30/06/2012

Una setmana de descobertes

1 min

Hem descobert com actuen els homes d'Adelson. A diferència dels homes de Harrelson, que a finals dels anys 70 es passaven el dia disparant des de la teulada, aquests disparen cortines de fum a camp obert en forma de promeses milionàries que enlluernen uns dirigents amb les arques buides.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A diferència del Govern, que diu que no té pla B, hem descobert que el pla B del 51% dels catalans és la independència i el del 34% l'estat propi. La crisi atia l'independentisme a casa i ens deixa, si es pot, encara més sols a fora: en una Europa que s'aguanta amb pinces, ¿a qui li interessa el nostre dèficit fiscal?

També hem descobert que estem com fa dos anys. Si llavors vam tenir al mateix temps el 10-J independentista i l'eufòria per la roja campiona del món, ara tenim el CEO sobiranista i l'excitació per la roja finalista a l'Eurocopa. I encara que a algú li sembli impossible, no sempre són sentiments contraposats, si no no sortirien els números.

Hem descobert el mòbing judicial a l'escola: el Tribunal Suprem ha estat clar i castellà a l'hora d'atacar la pau lingüística del nostre sistema educatiu. El mòbing el defineix sobretot la violència gratuïta. Per això la víctima se sent tan indefensa.

I hem descobert que ni Europa té temptacions suïcides ni Merkel és de ferro colat... I que Rajoy té sort de Monti. Demà sabrem si el lideratge italià també és futbolístic.

stats