14/06/2012

Qui són aquests deu?

2 min

El Congrés ha aprovat per "només deu vots en contra" que "no hi haurà més directius d'entitats bancàries intervingudes que deixin el seu lloc enduent-se una indemnització milionària". I trobo que és molt important saber les raons per les quals aquests deu diputats han votat en contra d'una mesura com aquesta. Espero que ses senyories, tan afeccionades als tuits per donar a conèixer collonades, no triguin gens a explicar-se.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Algú em dirà que les normes són les normes i que no es poden canviar a mitja partida. I tindrà raó. No es pot fer. Però és que ja s'ha fet. Estem jugant al parxís i, de cop, perquè puguis seguir jugant, et rescato; et deixo fitxes. Hi ha gent, com els funcionaris, que han vist com els rebaixen el sou amb l'excusa que tenen feina fixa. És cert, però és que els funcionaris (com els banquers) van escollir aquest estil de vida. Durant l'època de les vaques grasses tots els diguem-ne bohemis van mirar-se'ls amb somriures fotetes perquè estudiaven per tenir feina assegurada (cosa que, com que n'hi havia per a tothom, de feina, estava molt mal vista). La gràcia del conte de la cigala i la formiga és que, al final, la cigala es mor per culpa d'haver-se passat l'hivern fent el hippie .

El món, tal com l'enteníem aleshores, ha canviat. Ens fan fora de la feina o en el millor dels casos ens rebaixen la soldada o ens demanen que treballem més per menys, però pretenen que seguim pagant les hipoteques amb els interessos d'abans. Si les normes han canviat, han canviat per culpa d'ells. Els 130 milions que fins ara han cobrat els banquers que han marxat dels bancs intervinguts (amb el mateix estil del capità del Costa Concordia ) suposen un 0,13% del rescat d'Espanya. Per quina raó aquests deu diputats consideren que es pot revisar tot excepte la jubilació dels banquers si no és perquè són o aviat seran banquers a punt de jubilar-se?

stats