21/11/2011

La tele que vol

2 min

El nostre líder, Mariano Rajoy, explicava en una entrevista a Víctor-M. Amela, divendres, quina televisió li agradaria. La frase que va dir era aquesta: "Programes d'entreteniment que la família pugui veure junta. Crec que aquest és el futur! I bones pel·lícules sense anuncis". (Després també deia allò que la tele ha de formar i no deformar, etcètera.)

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com el lector més espavilat dedueix, Mariano Rajoy pensa que tots els espanyols com cal tenen "una família" amb la qual mirar la tele plegats. Deixem, doncs, de banda, els que viuen sols, perquè, segurament, ells s'ho han buscat per feréstecs. El problema de les famílies (fins i tot de les famílies tradicionals) és que són de diferents edats. Els nens solen ser més joves que els pares i els avis solen ser més grans que els pares. Per tant, hi ha programes, com ara els telenotícies, el Hat trick Barça i En clau de vi, que no seran aptes per a tota la família perquè avorriran els nens. Esclar que l'Info K, que fan al canal infantil de TV3, si bé és apte per a tota la família, potser no omplirà del tot els pares (tot i que els bons pares catalans ens el mirem amb els nens perquè el fan just abans dels dibuixos d'El llibre de la selva). També haurem de descartar sèries per a adults, i la majoria de pel·lícules nocturnes. No només per l'horari (a la nit, els nens dormen), sinó pels temes. Adéu Kill Bill, adéu Fargo, adéu Scary Moovie 34. Sí que és cert que programes com Sálvame poden entretenir tota la família i, de fet, hi ha nens que se'ls miren. Però potser hi haurà pares pusil·lànimes que no ho vegin del tot bé. (Per cert, que quan Don Mariano parla de "bones pel·lícules" sense anuncis no crec que es refereixi a La noria.)

Així, doncs, si volem seguir els preceptes del líder l'única cosa que ens queda és passar-nos tota la resta de vida televisiva que ens queda veient El hormiguero.

stats