29/07/2012

El vici de la partitocràcia

2 min

Ahir el TN migdia informava de la pujada dels peatges. Hi intervenien, lògicament, per explicar la dimensió de la notícia el secretari de Territori i Mobilitat i el portaveu de la Plataforma No Vull Pagar com a personalitats vinculades, segons el criteri periodístic.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com a complement de la notícia, va arribar (per variar) el torn dels polítics que hi volien ficar cullerada. Opinaven Joana Ortega com a representant del Govern, Oriol Junqueras d'ERC i Uriel Bertran de Solidaritat. Tres polítics. Excepcionalment vam estar de sort, perquè sovint hi surten tots. Les vacances, ja se sap...

Normalment, però, hem d'aguantar fins a vuit polítics opinant de tot perquè a la casa del Bernat qui no hi és no hi és comptat. Es perd el criteri periodístic en favor de la partitocràcia, que mai no en té prou. Els caps de setmana aquesta pràctica és més descarada, quan el pla que mostra els polítics delata un entorn d'esbarjo: un parc de prop de casa, una heura de la casa d'estiueig, un paisatge bucòlic. I fins i tot llueixen una roba d'estil més relaxat. Interrompen el seu oci per no faltar a la roda de polítics ficant cullerada en el tema que toca. Ningú no baixa del ruc per no perdre pistonada respecte als altres. I la tele pública, sotmesa als mals vicis de la partitocràcia, ha de donar servei a tots.

Els polítics es pensen que això els apropa a la gent, quan és al revés. Saturen els informatius de declaracions previsibles. Proclames amb pretensions que acaben perdent valor per reiteratives. El seu oportunisme descarat els converteix en ninots de l'informatiu que hi apareixen per costum i no per la qualitat de la seva aportació.

Els informatius de TV3 no han aconseguit abolir aquesta pràctica partidista, del petit al més gran, que equipara el que és públic amb el que els pertany. Si hi surten els altres, ells també. Encara que no hi aportin res. Aquests són els polítics que tenim, els que confonen la televisió del país amb la seva minyona.

stats