País Valencià 26/07/2012

El CGPJ desestima, de moment, donar empara al jutge del cas Carlos Fabra

La decisió final queda ajornada fins que el Tribunal Suprem resolgui els recursos que l'Audiència de Castelló va interposar contra les decisions del jutge de Nules

Efe
1 min
Carlos Fabra, expresident de la Diputació de Castelló, acompanyat de representants del PP en una missa organitzada arran de la mort de Manuel Fraga.

ValènciaEl Consell General del Poder Judicial ha acordat suspendre la tramitació de la petició d'empara de Jacobo Pin, el jutge de Nules, que instrueix el "cas Fabra" fins que el Tribunal Suprem resolgui els recursos contra les decisions de l'Audiència de Castelló que van pertorbar la independència de Pin.

El jutge titular de Nules que instrueix la causa va denunciar a principis de mes que l'Audiència provincial havia "pertorbat la seva independència" tractant d'imposar-li "indirectament el sobreseïment del delicte de suborn" imputat a l'expresident de la Diputació de Castelló.

El CGPJ ha acordat paralitzar la tramitació de la sol·licitud d'empara, ja que diverses resolucions de l'Audiència de Castelló, a les quals al·ludeix el jutge, estan recorregudes en el Tribunal Suprem i pendents de la decisió final de l'alt tribunal. Serà després, una vegada el Suprem s'hagi pronunciat, que el Consell General del Poder Judicial decideixi sobre la sol·licitud d'empara.

stats