País Valencià 30/07/2014

Crítiques a la filtració de la sentència i l’anul·lació de proves

S.a.
2 min

ValènciaAcció Popular contra la Impunitat, personada en el cas com a acusació popular i formada per diferents associacions, entitats i partits polítics d’esquerra valencians, va mostrar ahir el seu descontentament per haver-se assabentat del sentit de la sentència del cas Panzer per la premsa. En aquest sentit, el secretari d’Acció Cultural del País Valencià i un dels portaveus de l’acusació, Toni Gisbert, va criticar que algú “de manera interessada” haguera filtrat la sentència quan encara almenys una de les parts no la tenia a les seues mans. “A nosaltres ni tan sols se’ns ha notificat que s’haja redactat la sentència”, va dir Gisbert.

Malgrat que ahir no havien llegit la sentència encara, els membres de l’acusació popular posaven en dubte la nul·litat de les punxades telefòniques i de la resta de proves derivades de la informació intervinguda per telèfon. En aquest sentit, Gisbert es preguntava “quina és la base legal per anul·lar unes escoltes autoritzades per una ordre judicial” i assegurava que “estudiaran a fons la sentència” per valorar la possibilitat de recórrer-la.

En tot cas, l’acusació popular assenyala que la sentència “no amaga la realitat” i assegura que ha quedat demostrat “que existia un grup nazi organitzat, amb una ideologia i una actitud violentes, i que posseïa armes prohibides”. Gisbert va retreure en certa mesura el sentit de la sentència preguntant-se si és que el tribunal “considera que no és delicte la possessió d’armes prohibides, ni l’organització d’un grup nazi, ni l’existència d’un grup d’ideologia i actitud violentes”.

Per acabar, Toni Gisbert va recordar que la secció quarta que ara ha absolt els membres del Frente Antisistema ja va absoldre una altra organització neonazi l’any 2005 anomenada Armagedon.

stats