País Valencià 20/07/2017

Investiguen com transformar la palla de l'arròs en menjar per a la ramaderia

La iniciativa pretén trobar un alternativa a la crema o a la descomposició d'aquest residu agrícola

Ara
1 min
La sal:  Una doble amenaça per al delta de l’Ebre

ValènciaLa Unió Europea (UE) ha concedit un projecte LIFE dotat amb 1'7 milions d'euros, dels quals la UE en finança un 60%, a una iniciativa que té com a objectiu estudiar com convertir la palla de l’arròs –conjuntament amb la pell de les taronges- en un nou aliment ecològic per a la ramaderia, que sigui competitiu al mercat. Amb aquesta iniciativa es pretén dotar de valor econòmic la palla d'arròs de manera que tingui una utilitat posterior i els llauradors del Parc Natural de l’Albufera puguin vendre-la i evitar-ne així la crema o la descomposició.

En el projecte, en el qual participen l'Ajuntament de València i la Vall d'Uixó (Plana Baixa), està coordinat per la Unió de Llauradors i Ramaders del País València; també en formaran part la Universitat Politècnica de València, Airatec SL, la Unió de Productors de Cabrum (Uniproca), la fundació Low Carbon Economy i Àrea Europa (Itàlia).

La regidora de Pobles de València, Agricultura i Horta, Consol Castillo, ha manifestat que "des de l'Ajuntament pensem que s'ha de caminar cap a projectes que dinamitzen l'agricultura de la nostra ciutat i exploren tots els camps econòmics alternatius possibles".

stats