País Valencià 02/05/2013

La justícia condemna l'exalcalde d'Oriola, el popular Juan Manuel Medina, a set anys d'inhabilitació

Ha sigut condemnat per un delicte de prevaricació. Aquesta és tan sols una de les quinze causes que té pendents

Acn
1 min

ValènciaEl jutjat penal número 3 d'Oriola (Baixa Segura) ha condemnat a set anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic l'exalcade de la ciutat, el popular Juan Manuel Medina, acusat d'un delicte de prevaricació en relació amb un expedient urbanístic. El jutge considera provat que Medina va incomplir un decret de l'alcaldia pel qual s'havia de recuperar per al patrimoni municipal un terreny valorat en més de 2 milions d'euros.

La fiscalia reclamava vuit anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació en comissió per omissió. Aquesta és només una de les 15 causes judicials obertes a Medina. L'exalcalde d'Oriola va incomplir un acord de la junta de govern local de l'any 2004 pel qual s'havia d'exigir a una empresa urbanitzadora un terreny o la seva quantitat equivalent per una finca lliurada a l'Ajuntament per la societat constructora.

Segons la resolució, l'alcalde no va emprendre cap mesura legal ni cap activitat per restablir els drets del consistori, per la qual cosa es considera que va actuar amb passivitat.

stats