ENSENYAMENT
País Valencià 15/12/2014

El PP critica l’educació que defensa l’oposició

Bellver considera que l’esquerra “no vol que els pares trien com ni en quina llengua educar els seus fills”

Ara
3 min

ValènciaEl portaveu del Partit Popular en les Corts Valencianes, Jorge Bellver, continua amb la seua campanya en defensa dels pressupostos de la Generalitat de 2015 i en contra de les esmenes presentades per l’oposició. Ahir va criticar en un comunicat les esmenes en matèria d’educació perquè considera que a les propostes del PSPV, de Compromís i d’Esquerra Unida “els falta rigor”.

D’entre totes les crítiques, una de les grans advertències que va llançar el diputat del PP als ciutadans és que, segons la seua opinió, “l’esquerra més sectària [en una al·lusió a Esquerra Unida] no vol que els pares trien com ni en quina llengua educar els seus fills”, ja que demanen en les seues esmenes que s’eliminen els concerts de les escoles, “la qual cosa suposaria que les famílies hagueren de pagar per l’educació de més de 228.000 xiquets que estudien en col·legis concertats”.

El portaveu del PP va censurar que entre les propostes de l’oposició “s’inclouen esmenes que proposen que no es donen ajudes per a la compra de llibres o material escolar a les famílies que trien els centres concertats per als seus fills” i, a més, “una petició sectària i absolutista, repressora de la llibertat d’elecció, com és obligar tots els col·legis a tindre com a única llengua d’instrucció el valencià”.

La proposta d’implantar el valencià com a llengua base de tots els estudis ha sigut sempre rebutjada pel PP perquè, segons va explicar Bellver, el seu partit ha preferit apostar per “la immersió dels xiquets des de l’etapa infantil en la nostra llengua”. Ara, va recordar el portaveu parlamentari, “l’aposta clara és el trilingüisme, un programa que estarà plenament implantat en el primer curs de primària l’any que ve en tots els centres”.

Bellver va focalitzar bona part de les seues crítiques en Esquerra Unida, una formació a la qual va acusar de “voler fomentar la desigualtat entre l’alumnat” per proposar en les seues esmenes “deixar els centres concertats fora dels programes d’ajudes per a l’adquisició de llibres o de material” o “suprimir la gratuïtat de l’ensenyament en aquests centres”. “Novament som testimonis de l’odi profund que l’esquerra més radical professa cap a l’escola concertada”, va indicar Bellver en un comunicat en què també va afirmar que “l’esquerra no creu en la llibertat d’elecció”.

El diputat Jorge Bellver considera que les esmenes en matèria d’educació presentades per l’oposició no són propostes per millorar o modificar els pressupostos de la Generalitat sinó que constitueixen “un atac continu a les polítiques del PP, sense més contingut que la crítica”. Així, en el comunicat va denunciar que la resta de grups presenten esmenes “per construir i fer reformes en centres educatius sense consignar quasi pressupost”. “Quan es governa i es treballa amb rigor, se sap el que costen les coses, i quan s’aspira a governar aquest rigor és necessari, però a l’oposició li falta rigor i juguen amb els pressupostos com si foren número de tómbola”, va indicar.

Una consulta “imposada”

L’ensenyament també va ser ahir protagonista en l’agenda política del PSPV. El secretari socialista d’educació i integració social, Miquel Soler, no va parlar dels pressupostos de la Generalitat en matèria d’educació però sí que ho va fer de la consulta lingüística que farà la conselleria el dia 19 per preguntar als pares la seua preferència sobre la llengua base de l’ensenyament dels seus fills. Una iniciativa que Soler va qualificar “d’inadmissible” perquè és una mesura aprovada “en contra del criteri de tota la comunitat educativa”.

Soler va dir en un comunicat que “l’única cosa que aconseguirà” la consulta serà “augmentar el grau de crispació i la sensació de desemparament de la comunitat educativa, que fa molt temps que pateix les retallades i ocurrències de l’administració valenciana”. Pel dirigent del PSPV, el rebuig total a aquesta iniciativa respon al fet que la consulta significa augmentar el nombre d’entrebancs que la Generalitat imposa “als centres educatius que trien el valencià perquè sigui la seva llengua vehicular d’ensenyament”. “En lloc d’afavorir l’ensenyament del valencià, es dediquen a fomentar l’enfrontament entre tots els sectors”, va denunciar Soler, que va recordar que “les famílies quan matriculen els seus fills ja trien la llengua que volen”. Per aquest motiu, el responsable d’Educació del PSPV va considerar innecessària la consulta.

stats