País Valencià 16/11/2012

El govern valencià suggereix a l'alcaldessa imputada d'Alacant que dimiteixi, però deixa la decisió a les seves mans

El vicepresident valencià reitera que l'acta de diputat o de regidor és personal i que ni el partit ni la Generalitat Valenciana no tenen competències per destituir cap càrrec públic

Salvador Almenar
2 min
L'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, a la seva arribada al TSJ valencià

ValènciaLa publicació en diversos mitjans de comunicació de la declaració judicial de l'alcaldessa d'Alacant com a imputada en el cas Brugal ha obligat el vicepresident valencià, José Ciscar, a donar explicacions de nou sobre el comportament del govern d'Alberto Fabra amb els imputats del seu partit. El número dos de l'executiu valencià ha explicat que Fabra com a president de la Generalitat Valenciana no té cap competència per cessar un càrrec públic, atès que les actes de diputats o regidors són "personals" i, per tant, correspon a cadascú "prendre les decisions".

Preguntat sobre quina seria la seva decisió si estigués en la situació de l'alcaldessa alacantina, Sonia Castedo, el vicepresident Ciscar no ha dubtat i, com ja va fer en el cas de Rafael Blasco, ha dit que davant "qualsevol tipus d'imputació" ell deixaria "tots els càrrecs". Tanmateix, Ciscar ha afegit que, en tot cas, cal "respectar" qualsevol tipus de decisió, ja que és "totalment legal" que un imputat decideixi no abandonar els seus càrrecs.

El número dos de Fabra ha excusat que el govern valencià no adopti cap tipus de mesura contra els diputats imputats al·legant que l'actual legislació preveu que les actes de diputats o regidors no són "ni dels partits ni dels governs" i que per tant correspon únicament a la persona "prendre la decisió que consideri més oportuna".

A preguntes d'aquest diari, el vicepresident valencià ha preferit no valorar què faria el seu govern si estigués a les seves mans destituir els càrrecs imputats. "La legislació és la que és", s'ha limitat a contestar Ciscar. Preguntat llavors per si el Consell preferiria que els imputats fessin un pas enrere i dimitissin dels seus càrrecs, Ciscar ha evitat pronunciar-se argumentant que eixe tema "no s'ha tractat avui en el ple del Consell".

Després d'evitar donar resposta a aquestes preguntes, el portaveu de govern ha destacat el compromís de Fabra contra la corrupció. "El president Fabra, allà on ell sí que té capacitat de decisió i ho ha demostrat, que és al seu govern i al seu partit, ha pres les mesures que hauria de prendre", ha declarat Ciscar en relació al cessament dels càrrecs de l'administració imputats en causes judicials.

L'alcaldessa alacantina Sonia Castedo està imputada per tres delictes, acusada d'haver afavorit, presumptament, una empresa en el procés de redacció del pla general d'ordenació urbana de la ciutat. Castedo va declarar al Tribunal Superior de Justícia valencià el passat mes d'octubre acusada de suborn, tràfic d'influències i revelació d'informació privilegiada.

stats