País Valencià 25/07/2012

Compromís facilitarà informació de les institucions als ciutadans mitjançant la web 'Volem saber'

La coalició prepara una proposició de llei sobre transparència i govern obert que recollirà les propostes que facen arribar els ciutadans a través d'una nova plana web

Salvador Almenar
2 min
Presentació de la iniciativa 'Volem saber'

ValènciaLa coalició Compromís ha presentat una nova iniciativa per millorar la transparència de les institucions públiques i oferir als ciutadans informació sobre el seu funcionament, pressupost o participació. Paral·lelament a la llei de transparència i govern obert que estan elaborant, Compromís ha engegat la web 'Volem saber' que permet als internautes fer arribar les seues preguntes perquè la coalició, a través dels seus representants en les institucions, recapten la informació necessària i ofereixen una resposta al ciutadà.

D'aquesta forma, Compromís obri una nova finestra a la participació ciutadana comprometent-se a contestar a totes les preguntes relacionades amb la transparència de les institucions on tinga representació. En la presentació d'aquesta nova pàgina web, la regidora de l'ajuntament de València, Pilar Soriano; el diputat provincial, Emili Altur; i el diputat de les Corts valencianes, Fran Ferri, han explicat que "la coalició oferirà també al demandant els documents que certifiquen que la seua pregunta ha estat formulada" i en el període d'un mes se li oferirà algun tipus de resposta.

La iniciativa 'Volem saber' naix, segons han explicat, davant la falta d'una normativa que obligue a les institucions valencianes "a rendir comptes del que es fa amb els diners dels ciutadans". Per això s'ha habilitat aquesta web on els contribuents podran sol·licitar informació sobre qualsevol tema que estiga a l'abast dels integrants de Compromís.

De la mà d'aquesta nova eina que ofereix Compromís, la coalició està treballant en l'elaboració d'una proposta de llei de transparència i govern obert que, de ser aprovada, permetrà als ciutadans accedir directament a aquest tipus d'informació.

El projecte de llei es pot trobar també en la web i una altra de les novetats és que qualsevol persona podrà aportar esmenes al text que seran publicades i, si així ho considera la coalició, incloses en el text que es presentarà en les Corts valencianes.

Actualment Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ja ha registrat al parlament valencià un projecte similar a aquest, pel que si el Partit Popular –amb majoria en la junta de portaveus– permetera tramitar la seua llei, "Compromís aportaria al projecte d'EUPV totes aquestes esmenes", segons ha explicat el diputat Fran Ferri.

stats