País Valencià 22/10/2012

El metro en el qual van morir 43 persones a València l'any 2006 va tenir un altre accident tres anys abans

La consellera valenciana d'Infraestructures reitera que el cas està tancat judicialment i que la causa del sinistre va ser l'excés de velocitat

Efe
2 min
Aspecte del comboi de Metrovalencia accidentat el 3 de juliol de 2006 / AVM3J

ValènciaEl comboi de metro de la línia 1 de Metrovalencia que va patir un accident el 3 de juliol de 2006 en el qual van perdre la vida 43 persones i 47 més van resultar ferides ja havia patit un altre descarrilament tres anys abans. Així ho ha confirmat avui davant les preguntes dels periodistes la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, que ha negat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ocultés aquesta informació en el judici per l'accident –com publicava ahir el diari 'El Mundo'– i ha matisat que tots dos sinistres van tenir "causes diferents".

"El 2003, l'accident va ser per una fallada mecànica i el 2006 va ser un descarrilament com a conseqüència d'un excés de velocitat", ha afirmat Bonig, que ha recordat que així ho avalen els informes de les universitats de València, Barcelona i Madrid i del pèrit judicial nomenat per la instructora del cas. Tanmateix ha recordat l'acte emès per l'Audiència Provincial de València el 7 de maig de 2008, on s'explicava que el descarrilament es va produir "com a conseqüència d'un excés de velocitat".

Arran de la informació publicada pel diari 'El Mundo', la consellera ha explicat que s'ha posat en contacte amb la gerent de FGV, Marisa Gracia, per demanar-li explicacions tot i que la responsable de l'empresa pública li ha assegurat que en el judici "no es va ocultar aquesta informació". Bonig ha asseverat que ha donat "ordres expresses" a Gracia perquè es posi en contacte amb els mitjans de comunicació i que així "doni tota la informació".

"No volem ni tapar ni ocultar res, sinó simplement reflectim fets objectius, perquè hi ha un acte judicial que tanca definitivament el cas, que es basa en un pèrit judicial nomenat per la mateixa jutge i en els informes de la policia científica", ha insistit.

stats