País Valencià 09/05/2013

Seguiment de la vaga d'ensenyament al País Valencià: un 70% segons els sindicats i un 23% segons el govern

La consellera d'Educació, María José Català, ha agraït el comportament d'aquelles persones que no han fet vaga

Acn
2 min

ValènciaLes federacions sindicals valencianes més representatives a l'ensenyament (Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià, UGT i Comissions Obreres) han xifrat el seguiment de la jornada de vaga entre un 65% i un 70%, segons que han informat fonts dels sindicats. Les mateixes fonts han remarcat l'ampli seguiment entre les cooperatives d'ensenyament privat o concertat així com entre les famílies.

Els sindicats han celebrat "el gran seguiment de la vaga" que ha fet, segons que han explicat en un comunicat, que les "aules estiguin pràcticament buides". El sindicat STEPV, majoritari al territori, ha elevat el seguiment en un 70% entre els docents, amb un ampli seguiment a les universitats sent del 90 ó 100% a la Universitat de València, del 30% a la Universitat Politècnica de València, del 40% a la Universitat Jaume I de Castelló i d'un 45% a la Universitat d'Alacant.

A l'ensenyament públic no universitari, STEPV situa el seguiment en un 70% del professorat, un 73% de l'alumnat i un 20% del personal no docent. El sindicat també ha xifrat en un 80% el seguiment a les cooperatives de l'ensenyament privat concertat i d'un 25% a la resta de centres.

La Federació de Pares i Mares d'Alumnes de València (FAPA-València) ha assenyalat que el seguiment fet a través de les AMPA ha estat del 75% de seguiment. FAPA ha celebrat que la gran quantitat d'AMPA "compromeses i amb ells molts pares i mares, conscients de la lluita a favor de l'escola pública, hui no han portat els seus fills i filles als centres".

La mobilització general contra la Llei orgànica de millora de la qualitat a l'ensenyament (LOMQE), també anomenada 'Llei Wert', ha tingut un alt seguiment entre el professorat i els alumnes de tots els nivells de l'educació al País Valencià, segons que han destacat els sindicats. Les diferents protestes han tingut com objecte el rebuig a la 'Llei Wert' així com a les retallades en educació, l'acord del professorat interí i en favor del valencià a les aules.

Per la seva banda, la conselleria valenciana d'Educació, María José Català, ha assenyalat que el seguiment de la vaga ha estat d'un 23,1%, un 28,8% de docents de la pública han seguit la vaga i rebaixant fins a un 1,4% el seguiment a centres concertats. Català també ha donat les gràcies als docents que han optat aquest dijous per no fer vaga i ha remarcat que el que necessiten els alumnes és no perdre dies de classe.

stats