País Valencià 27/07/2012

Radiotelevisió Valenciana inicia una vaga de 48 hores en protesta per l'ERO

L'ERO preveu acomiadar 1.295 treballadors. Canal 9, Punt 2 i Ràdio 9 no emeten avui la seva programació habitual

Salvador Almenar
1 min
Treballadors protestant, la setmana passada, quan van saber que l'ERO a Canal 9 només deixarà 400 treballadors d'una plantilla de gairebé 1.700.

ValènciaEls treballadors de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han començat avui una vaga que durarà 48 hores per protestar contra l'ERO que preveu reduir la plantilla un 76% respecte de la xifra actual. La vaga ha començat a les 10 i el presentador d'informatius ha sortit en pantalla amb un adhesiu indicatiu que estan de vaga, tot i que ell està de serveis mínims. Els informatius habituals veuran reduïda la seva durada a la meitat de l'habitual.

Els canals de televisió Canal 9, Punt 2 i Nou 24 han vist afectada la seva emissió de manera important. Totes les cadenes connecten amb el Nou 24 en una emissió única, sense emissió en directe ni compactats especials, a banda dels informatius.

El president del comitè d'empresa, Vicent Mifsud, ha qualificat la vaga d'un èxit pel suport majoritari dels treballadors. La direcció de Treball va xifrar els serveis mínims en un 50%. Mifsud critica que si la direcció de l'empresa diu que és necessari el 50% de la plantilla per tirar endavant la programació, vulguin acomiadar el 76% amb l'ERO.

Per últim, a tots els centres de RTVV hi ha hagut concentracions dels treballadors com a mostra de rebuig.

stats