Política 01/08/2017

"Dos mesos per defensar la democràcia": Òmnium comença la campanya per l'1-O

L'entitat fa públic un vídeo que denuncia l'actitud autoritària de l'Estat

Ara
1 min

BarcelonaSi veus aquest contingut des d'una aplicació digital, fes clic aquí per veure el vídeo

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara fa tres setmanes Òmnium Cultural va posar en marxa 'Crida per la Democràcia', una campanya pensada per denunciar l'actitud del govern espanyol amb Catalunya i per defensar el referèndum com l'eina democràtica que ha de permetre solucionar el conflicte català. En el marc d'aquesta campanya, i quan falten dos mesos justos per a l'1-O, Òmnium ha publicat aquest dimarts un vídeo on fa una crida als ciutadans a "defensar la democràcia" davant els atacs del govern espanyol.

El vídeo s'obre amb unes declaracions de Mariano Rajoy afirmant que ni pot ni vol permetre un referèndum, i continua amb Sáenz de Santamaría afirmant, amb el seu to habitual, que l'Estat espanyol només necessita 24 hores per aturar qualsevol iniciativa de les institucions catalanes encaminades a consultar la ciutadania. L'últim a intervenir és el ministre portaveu del govern espanyol, que amenaça de retirar el FLA amb l'argument que els diners dels espanyols no es poden fer servir per a un referèndum.

El vídeo s'acaba amb imatges de la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona, que els últims dies han sigut escenari de diversos interrogatoris a càrrecs públics i fins i tot persones de la societat civil, com Joan Ignasi Elena, expresident del Pacte Nacional pel Referèndum.

stats