POLÍTICA
Política 02/03/2012

El fiscal general de l'Estat ordena investigar les restes d'un dels trens dels atemptats de l'11-M

'Libertad Digital' va revelar l'existència del vagó en un magatzem de Madrid. El desballestament dels combois ha centrat part de les teories conspiratòries, que denuncien ocultació de proves

Ara
2 min

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha donat instruccions al fiscal en cap de Madrid, Eduardo Esteban, per investigar les restes d'un dels trens suposadament afectats pels atemptats de l'11-M aparegut en un magatzem al districte madrileny de Villaverde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat Torres-Dulce en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum de la Nueva Sociedad. Segons ha dit, ha ordenat determinar si escau investigar les restes, la seva custòdia i aclarir si ja hi ha algun procediment obert.

Si s'estiguessin investigant les restes del vagó, ha explicat, s'arxivarien les diligències, però, en cas contrari, el ministeri Públic en sol·licitaria la "immediata judicialització".

El fiscal admet que és probable que no hi hagi delicte, però que si n'hi ha pot ser el d'"obstrucció de la justícia". Torres-Dulce ha afirmat que la informació periodística que sustenta la investigació és un reportatge de 'Libertad Digital', tal com han recollit els micròfons d'esRadio. 'Libertad Digital' qüestiona que les restes de part del comboi malmès per l'atemptat a l'estació de Santa Eugenia hagin estat tots aquests anys en una empresa de reparació ferroviària contractada per Renfe per recuperar els vagons (veure fotos).

Segons el sumari, és l'únic vagó dels 11 implicats en els atemptats que Renfe va decidir arreglar. La resta van ser desballestats.

El cas del desballestament dels trens de l'11-M ha centrat una part de les teories conspiratòries alimentades per diaris com 'El Mundo', que defensen que els responsables que van ordenar el desballestament dels vagons haurien intentat amagar proves que haurien donat més detalls de la composició dels explosius i de l'autoria dels atemptats.

stats