Política 09/05/2011

Chacón acusa Rajoy de practicar "la llei del mínim esforç" i avisa que si guanya "passarà la tisora"

En un acte electoral a Castella-la Manxa, la ministra del PSC ha justificat que el cementiri nuclear no vagi a aquella comunitat autònoma

Joan Rusiñol
1 min

TomellosoCarme Chacón, la ministra de defensa i membre de l'executiva del PSC, ha protagonitzat aquest vespre l'acte central d'avui del PSOE. En un míting davant d'unes 500 persones a Tomelloso, a Ciudad Real, ha carregat contra el líder del PP Mariano Rajoy i la candidata de la dreta a aquella comunitat autònoma, María Dolores de Cospedal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón s'ha preguntat si "algú recorda alguna llei que porti el nom de Mariano Rajoy a part de la llei del mínim esforç?". Per la ministra, el líder del PP ha estat incapaç de "donar un cop de mà" ni quan Espanya ha passat pels seus pitjors moments, que ha identificat amb les retallades imposades per Brussel·les el maig passat per sortir de la zona de risc de l'euro. La ministra, en canvi, ha reivindicat amb molta insistència el llegat del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i ha avisat que si guanya el PP el 22-M "passarà la tisora".

La titular de defensa també ha criticat a De Cospedal –"la joia que Rajoy ens envia aquí"– i ha lamentat la seva ambigüitat en temes com el cementiri nuclear quan hi havia sobre la taula la possibilitat d'instal·lar-lo a Castella-la Manxa. Segons Chacón, el PSOE s'hi va oposar perquè la comunitat ja ha suportat "prou riscos nuclears". No ha fet cap menció a Catalunya.

stats