Política 03/08/2015

Munté: "No ens estem saltant la llei. El 27-S serà plebiscitari si els partits i la gent li donem aquest caràcter"

La vicepresidenta del Govern assegura que l'objectiu és aconseguir "una majoria sòlida" sobiranista, però no determina quants escons calen

Ara
1 min
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

BarcelonaQuan falten poques hores per a la signatura del decret de convocatòria de les eleccions del 27-S, la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha recordat que la crida a les urnes es produirà dins el marc legal vigent. "No ens estem saltant la llei. El 27-S serà plebiscitari si els partits i la gent li donem aquest caràcter", ha assegurat en una entrevista a RNE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha assegurat que desconeix com serà la signatura del decret, però ha donat a entendre que serà ordinari, encara que a la convocatòria se li doni un caràcter "extraordinari". De fet, ha assegurat que aquesta és l'única fórmula que ha trobat l'executiu per poder "comptar" quanta gent hi ha a favor de la independència de Catalunya. També ha deixat clar que l'objectiu de la candidatura Junts pel Sí és aconseguir una "majoria sòlida", però no ha volgut explicitar en quants escons serien necessaris per determinar aquesta majoria. En tot cas, ha insistit que després del 27-S "no hi haurà marxa enrere".

La vicepresidenta ha lamentat les "amenaces i els insults" que Catalunya està rebent per part del govern espanyol i ha assegurat que "fan mal i no arriben enlloc". És per això que que ha convidat l'executiu de Mariano Rajoy a tenir "més intel·ligència des del punt de vista argumental i que posi fi a l'immobilisme". També ha volgut deixar clar que el procés s'impulsa per aconseguir "instruments competencials per desenvolupar unes bones polítiques socials".

stats