ENQUESTA DEL CEO
Política 09/12/2010

Un 60,5% de catalans creuen que a Catalunya hi ha molta o bastant corrupció

Un 61,6% dels enquestats considera que les pràctiques corruptes es mantindran (34,7%) o augmentaran (26,9%) els anys vinents

Redacció
1 min

BarcelonaUn 60,5% dels catalans té la percepció que a Catalunya hi ha "molta o bastant corrupció", i un 61,6% considera que les pràctiques corruptes es mantindran (34,7%) o augmentaran (26,9%) els anys vinents. Així ho posa de manifest el primer estudi encarregat per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), que s'ha fet en col·laboració amb el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat i s'ha presentat coincidint amb el Dia Internacional contra la Corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director de l'OAC, David Martínez Madero, que ha assegurat que l'estudi divulgat avui és pioner a Europa, ha lamentat que els catalans percebin la corrupció com una "realitat més" amb la qual conviuen, si bé ha destacat que hi ha motius per a l'optimisme perquè no la consideren "inevitable". El 53,8% dels enquestats opina que la corrupció ha augmentat els últims anys, en què els casos Pretòria i del Palau de la Música -pels quals no es pregunta directament a l'estudi- han centrat l'atenció mediàtica.

Una altra dada rellevant de l'estudi és que els catalans, en casos de corrupció en els quals estan implicades l'administració pública i l'empresa privada, en fan en gran part responsable l'administració (un 59,4%) i en poca mesura l'empresa (17,5%).

stats