Política 09/11/2014

Rajoy avisa Mas que la seva actitud avui no beneficia les relacions futures

La Moncloa insisteix que el 9-N no tindrà efectes polítics reals

Joan Rusiñol
1 min
Mariano Rajoy durant la seva intervenció en el debat de política general / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet una advertència aquest migdia al president de la Generalitat, Artur Mas. Fonts de la Moncloa asseguren que l'actitud, avui, de Mas no beneficia les relacions polítiques entre els dos executius en el futur. En les últimes hores, els populars havien assegurat que estarien molt pendents del comportament dels membres del Govern durant la jornada de votació per si hi havia –a parer seu– una desobediència manifesta de la suspensió dictada pel TC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tesi del PP és que la implicació personal del president català en l'organització del 9-N tindrà conseqüències a l'hora de girar full demà i intentar obrir una nova fase de diàleg. La Moncloa ja diu que, tal com van les coses, la futura entesa es complica. Rajoy segueix els esdeveniments des del seu despatx i no hi ha cap compareixença pública prevista.

El govern del PP insisteix que, més enllà d'aquesta consideració, la jornada de votació a Catalunya no té cap garantia democràtica. Asseguren que no té cap validesa. És la tesi que ja va defensar públicament el president espanyol ahir dissabte a Càceres, quan va minimitzar davant la plana major del partit el procés participatiu.

Per això, Madrid manté que, sigui quina sigui la participació aquest 9-N, no tindrà cap repercussió política real.

stats