Política 08/06/2014

La Colla Joves Xiquets de Valls aixeca el cinc de set a Londres per reivindicar el dret al referèndum

La capital anglesa se suma a la resta de principals ciutats europees que han presenciat torres humanes a favor de la consulta

Acn/ara
2 min
La Colla Jove dels Xiquets de Valls a Londres / @martaguasch

lONDRES/BarcelonaLa Colla Joves Xiquets de Valls ha aixecat aquest migdia un cinc de set a Londres per defensar el dret a fer un referèndum sobre la independència de Catalunya. Una actuació que s'emmarca en la macrodiada a escala europea "Catalans want to vote. Humans towers for democracy", organitzada per Òmnium Cultural. "Probablement és la millor manera d'explicar al món com som i reivindicar la consulta i dir que volem votar de manera pacífica, festiva, també reivindicativa, cultural", ha assegurat Jordi Bosch, d'Òmnium Cultural. A més del món casteller, la comunitat catalana resident al Regne Unit, nombrosos turistes i personatges coneguts, com l'historiador Paul Preston, s'han sumat a la celebració al cor de Londres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un dia assolellat i molt calorós, la Colla Joves Xiquets de Valls ha aixecat aquest migdia al cor del Londres més turístic, davant de l'emblemàtica Tower Bridge, un cinc de set i han desplegat una pancarta on es podia llegir "Catalans want to vote' ('els catalans volen votar'). La Jove Xiquets de Valls ha intentant en diverses ocasions aixecar el quatre de vuit, però finalment ha optat pel cinc de set. A més, ha aixecat un tres de vuit.

Els diables vermells han actuat davant nombrosos turistes per tal de defensar la consulta independentista catalana. "Simplement volem comunicar des d'una petita colla castellera de Valls, que fa més de dos-cents anys que fa castells, que volem votar, que la nostra intenció és acceptar la decisió de qui hagi votat. Com a poble creiem que ens ho mereixem", ha explicat Josep Fernàndez, president de la Colla Joves Xiquets de Valls.

L'acció, que forma part d'una macrodiada europea que se celebra simultàniament en altres set capitals continentals, ha estat organitzada per Òmnium Cultural amb l'objectiu d'internacionalitzar el procés català.

Desenes de turistes s'han aplegat al passeig a la vora del riu Tàmesi de la capital britànica per ser partícips de l'actuació de la colla vallenca, que també ha notat l'escalf de la comunitat catalana resident al Regne Unit. Amb estelades i senyeres a sobre, n'hi ha hagut molts que han cridat i cantat consignes a favor de la independència.

L'historiador Paul Preston, autor de diverses obres sobre la història contemporània d'Espanya, ha donat suport a l'acció reivindicativa. De fet, ha exercit d'ambaixador de la Colla Joves Xiquets de Valls durant els tres dies d'estada a la capital britànica, on els castellers han combinat actes públics amb turisme.

stats