POLÍTICA
Política 05/03/2012

CDC refusa sancionar Solà per les seves activitats professionals "desvinculades del partit"

El secretari general de Cultura, Xavier Solà, va facturar més de 193.000 euros de l'ACM per a l'elaboració d'un catàleg de masies rurals

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha refusat aquest dilluns emprendre mesures disciplinàries contra el secretari general del departament de Cultura, Xavier Solà, ja que "estan desvinculades del partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general del departament de Cultura va facturar l'any 2009 més de 193.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per l'elaboració d'un catàleg de masies en municipis catalans que ell mateix va impulsar, segons informa 'El País'. Pujol no creu que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, hagi de destituir Solà, encara que a aquest sí que "li toca explicar el que ha fet en el seu àmbit professional".

El mateix Solà ja ha transmès a CDC que "totes les seves activitats amb l'ACM se circumscriuen al seu propi àmbit professional, sense afectar el partit". El responsable d'autoritzar els pagaments de l'ACM a l'empresa de Solà era llavors el secretari general d'aquesta entitat, Josep Maria Matas –que va ser destituït el 24 de febrer com a coordinador general de la Diputació de Barcelona després que transcendís que una empresa seva havia facturat 900.000 euros a l'ACM–. El secretari general adjunt de CDC ha confirmat que tampoc ha obert expedient disciplinari a Matas, a qui ha mostrat expressament el seu "suport".

stats