POLÍTICA
Política 22/06/2012

Aguirre: "No sé per què li diuen Sortu. Que li diguin ETA directament"

La presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, reitera la seva posició contrària a la legalització del partit basc i assegura que es tracta de la mateixa organització terrorista. La delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, secunda aquest punt de vista

Ara / Efe
1 min

BarcelonaLa presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, ha insistit aquest divendres en les seves crítiques al Tribunal Constitucional (TC) per legalitzar un partit com Sortu i per això ha comentat: "És que no sé per què es diu Sortu. Que li diguin ETA directament". Al final d'un lliurament de premis a emprenedors, Aguirre ha tornat a carregar contra la legalització de Sortu perquè considera que prové d'un òrgan format per jutges "nomenats per polítics" que entren en qüestions sobre les quals, segons ella, "no els correspon opinar". La presidenta ha dit que no qüestiona que els membres del Constitucional puguin ser "juristes de reconegut prestigi", però que això no els dóna potestat per entrar a valorar qüestions de tipus legislatiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha tornat a parlar de la necessitat de suprimir el TC. "Fa molt de temps que porto pensant això, però el que va passar ahir [la legalització de Sortu] ha sigut la gota que ha fet vessar el vas", ha argumentat Aguirre, que ha reiterat la seva proposta que a Espanya "hi hagi una sala de garanties constitucionals dins del Suprem" tal com passa en molts altres països, perquè d'aquesta manera el Suprem actuï "com el que és, un Tribunal Suprem".

Els hereus d'ETA

La delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, s'ha sumat a les opinions del sector més conservador del PP a l'entorn de la legalització de Sortu i aquest mateix divendres ha dit que li "produeix autèntica desolació veure que els hereus d'ETA i de Batasuna són legals". És per això que Cifuentes ha assegurat que "la notícia de la legalització de Sortu és una dolentíssima notícia per a tots els espanyols".

stats